28 °C Budapest

Címke: behajtási engedély (20 cikk)

Népszava | 2013. szeptember 26. 09:06

Autósok, figyelem! Méregdrága lehet a parkolás a budai Várban

Méregdrágává válhat a parkolás azon autósok számára, akik a budai Várban szeretnének várakozni, de a kapunál csak automatikusan kézhez veszik a parkolójegyet, és nem olvassák el az újonnan kitett figyelmeztető táblát.

Magyar Hírlap | 2012. november 8. 08:35

Hova vezet ez? Sorra bírságolják a postásokat

A jogrendszer hiányosságai miatt számos autós postai kézbesítőt büntetnek, mivel ha a dolgozó ki akarja vinni a csomagot, gyakran kénytelen a tilosban állni.

MTI | 2012. március 2. 10:00

Bejött a szigor a BKV-nak: kevesebben mernek bliccelni

A taxidrosztok használatának jogosultságát és a teherautók behajtási engedélyeit is fokozottan ellenőrzik a budapesti közterület-felügyelők 2012-ben. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint az erről szóló rendeletet a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén fogadta el.

Pénzcentrum | 2011. szeptember 29. 14:22

Súlyos probléma a devizahitelezés: felfedte lapjait a PSZÁF

A legsúlyosabb pénzügyi fogyasztóvédelmi kérdésnek továbbra is a lakossági devizahitelezés problémája számít - állapította meg a PSZÁF ma megjelent fogyasztóvédelmi kockázati jelentésében. A dokumentum a 2011 első félévi, fogyasztóvédelmi szempontból kiemelt kockázatú és erős hatású jelenségeket foglalja össze, és bemutatja az ezekre vonatkozó felügyeleti válaszlépéseket.

Pénzcentrum | 2011. május 19. 19:02

Behajtók és végrehajtók, mihez van joguk?

A behajtók nem minősülnek közhatalmi személynek, és csupán ugyanazokkal a jogokkal rendelkeznek, amivel megbízóik. Nem vizsgálnak jogszerűséget, díjazás ellenében szolgáltatást nyújtanak megbízóiknak. A végrehajtók az igazságszolgáltatást képviselik és a bíróság határozatainak szereznek érvényt. A hírekben és a fejekben gyakran keveredik a két fogalom, holott nagyon fontos tudni, hogy mi is különbözteti meg a bírósági végrehajtókat a behajtóktól.

Pénzcentrum | 2011. május 11. 08:32

Több engedély kellhet a behajtóknak

Már évek óta terítéken van a behajtási szakma szabályozása, most sürgetőbbé vált a kezdeményezés elfogadtatása, hiszen a moratórium közeledtével hatalmas mennyiségű követelés zúdulhat a piacra. Két hónapon belülre várják a megállapodást.

Pénzcentrum | 2010. december 28. 11:02

Mit tehetnek a finanszírozott autóval járó lakáshitelesek?

Az elszabadult árfolyamok miatt megemelkedett törlesztőrészlet nem csak lakáshitel esetén lehet probléma. Egyre több az olyan autótulajdonos, akinek a lakáshitel mellett egy finanszírozott autó fenntartása már komoly gondot jelent, sőt nem ritka, hogy a korábbi átmeneti fizetési nehézség mára tartós problémává nőtte ki magát. Magyarországon átlagosan a hitel és lízing konstrukciók 10%-a dől be.

Pénzcentrum/MTI | 2010. augusztus 18. 09:32

Szabálytalan uniós támogatások: kiugró értékek 2009-ben

Az uniós források felhasználása során a szabálytanul folyósított támogatások összege közel ötszörösére nőtt 2009-ben a 2008. évihez képest, és megközelítette a 9 milliárd forintot, a szabálytalanságok növekedése a programok zárásával és a kedvezőtlen gazdasági helyzettel függött össze - derül ki az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jelentéséből.

Pénzcentrum | 2010. augusztus 2. 14:32

Ezért büntet a közterület-felügyelet a Margitszigeten

Budapest rendezi 2010-ben az Úszó Európa-bajnokságot a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában augusztus 4-e és 15-e között. A Fővárosi Közterület-felügyelet a rendezvény ideje alatt kiemelt figyelmet fordít a sziget közterületeire.

MTI | 2010. február 1. 08:32

Így drágul mától a közlekedés

Hétfőtől drágábbak a BKV jegyei és bérletei, a tarifák február 1-jével több mint 4 százalékkal emelkednek. A vonaljegy ára 300-ról 320 forintra (6,7 százalékkal), a felnőttek havi bérletének ára pedig 9.400 forintról 9.800 forintra (4,3 százalék) nő. Növekednek a parkolási díjak is a fővárosban.

Orosz Márton | 2009. augusztus 5. 05:55

Diákhitel: APEH-fenyegetés, több ezer bedőlt hitel

Néhány hete kiderültek a felvételi ponthatárok, és egy bő hónap múlva indul az újabb egyetemi/főiskolai félév. Ahogy az már évek óta lenni szokott, sokan elgondolkodnak a Diákhitel felvételén. A Pénzcentrum annak járt utána, milyen feltételekkel lehet felvenni a hallgatói kölcsönt, és mire érdemes figyelni, mielőtt belevágnánk.