12 °C Budapest

Címke: bátor tábor (11 cikk)

Biró Attila | 2021. február 22. 05:38

Két egyetemet otthagyva lett elismert festő Nemes Márton: a képei már milliókat érnek

Nemes Márton négy éve él és dolgozik Londonban. Bár még csak 34 éves, a képeit már most milliókért vásárolják meg a gyűjtők. A festőművész Székesfehérváron született, Magyarországon két egyetemre, a BME-re és a Képzőművészetire is járt, de egyiket sem fejezte be, ennek ellenére már a húszas évei közepére bekerült a Deák Erika Galériába, ekkor már képei eladásából élt. "Mindig vannak falak, amiket át kell törnöm" - vallja Nemes Márton, akivel a Pénzcentrumnak adott életútinterjúja során beszélgettünk többek között: a művészethez vezető útjáról; a gyermekkoráról, arról, miként viszonyultak a szülei a törekvéseihez; hogy mennyivel másabb a londoni művészvilág, mint a budapesti; hogyan hatott a művészetére az angol főváros; hogyan fogadták Magyarországon, hogy már igen fiatalon meglehetősen nagy sikereket ért el; mit szólt ahhoz, hogy az MNB több képét is megvásárolta, vagy hogy mi a véleménye arról, a magyar piac meddig fogja még elbírni a festményei rohamos árnövekedését.

Gosztola Judit | 2019. június 11. 05:46

Kiderült: többet fizet a Tesco Pesten, mint Baranyában

A legtöbb kiskereskedelmi lánchoz hasonlóan a Tesco is nyíltan kezeli a fizetéseket, de azt sem titkolják, hogy a bérek az ország különböző pontjain eltérőek, hiszen a piaci körülmények sem azonosak. Szigeti Barbara, a Tesco-Global Zrt. országos HR vezetője azt is elárulta a Pénzcentrumnak, hol van igazán szükség mnkaerőre a nyár folyamán, és milyen módszerekkel kutatják fel és tartják meg a dolgozóikat. Interjú.

Pénzcentrum | 2013. május 13. 10:32

Jó ügyért is vásárolhatsz a hitelkártyáddal

Speciális, a rendszeres adakozást elősegítő hitelkártyát vezet be az MKB Bank. Az újdonság lényege, hogy a plasztiklap birtokosai felajánlják a kártyás vásárlásaik után járó 1%-os pénzvisszatérítést az általuk megjelölt civilszervezeteknek. Utóbbiakból már közel húsz csatlakozott az MKB Jótét Programhoz.

Pénzcentrum | 2011. február 23. 18:02

CIB pályázat: 20 milliót készülnek szétosztani

Tavaly év végén összesen 40 millió forintot osztott szét a CIB Alapítvány hét gyermek-egészségvédelemmel, ezen belül is korai fejlesztéssel foglalkozó közhasznú szervezet és két stratégiai partnere, a Bátor Tábor és Bódvalenke freskófalu között. Most újabb pályázatot írnak ki, amellyel ezúttal a társadalmi integrációt, bevonást szeretnék elősegíteni. Március 21-ig várják azoknak az egyesületeknek, alapítványoknak és non-profit szervezeteknek a pályázati anyagát, amelyek tevékenysége azt célozza, hogy testi vagy szellemi fogyatékkal élő, illetve egyéb, társadalmi szempontból hátrányos helyzetű honfitársaink méltósággal és képességeiket fejlesztve társadalmunk aktív tagjaiként élhessenek.

Pénzcentrum | 2006. május 5. 10:47

Fiatalság. Bolondság? 2.0

Előbb a kormánypárti oldal fiataljai vétettek górcső alá, most következzen a régi-új ellenzék ifjú üstökösei. Valóban aktívabbak-e a jobboldali fiatalok? Valóban túlnyomó többségben vannak 18-30 éves korosztályban azok, akik a Fidesszel szimpatizálnak? Csak nem mentek el szavazni? Valóban földrengéstől pusztul el Atlantisz? Egyik kérdésre sem fogunk kielégítő választ kapni. Fiatalság. Bolondság