11 °C Budapest

Undorító fertőzések a magyar kórházban: amputáció lehet a vége

Pénzcentrum
2016. március 25. 16:30

Tályogos fertőzéseket okoz a pécsi kórházban terjedő fertőzés, ami azért alakul ki a legtöbb betegnél, mert egész egyszerűen nem mosnak kezet az ápolók. Pedig a húsevő baktériumnak súlyos következményei is lehetnek: nem ritka, hogy amputálni kell a beteg végtagját. Az állami intézményekkel szemben a magánkórházakban egyáltalán nem jellemzőek ezek a megbetegedések, persze cserébe borsos árat kérnek a kezelésért.

A pécsi kórházból kikerülő betegek jelentős része a sokszor amputációt okozó MRSA-val, vagyis a húsevő baktériummal fertőződnek meg a kezelés során. A probléma a higiéniai szabályok megkerülése miatt alakul ki, az ápolók egész egyszerűen nem mosnak kezet a beteggel való foglalkozások között. Csak idén közel kétszáz beteget diagnosztizáltak a kórral, amely ellenáll a gyógyszereknek és fekélyeket, tályogokat okoz - írja a BorsOnline.

A betegeknek sokszor nincs választásuk: a legközelebbi kórházban kell kezeltetniük magukat, és a befizetett egészségügyi hozzájárulás miatt úgy gondolhatják, hogy az állami intézményben kifogástalan szolgáltatást kapnak majd. Ennek ellenére (ahogy a fenti példa is mutatja) ez sokszor nem így van.

Mit tehetünk, ha nem akarjuk elveszteni a végtagjainkat?

Az állami intézmények helyett aki megteheti, érdemes felkeresni a magánkórházakat, ezekben ugyanis (az közkórházakkal szemben) egyáltalán nem jellemzők a kezelés miatt terjedő fertőzések. Persze nem ez az egyetlen előnye a magánintézményeknek:

  • Nincsenek hosszú várólisták, várakozási idő,
  • Személyes törődést kapnak a betegek és
  • Nem kell hálapénzt fizetni, sőt számlát kapnak, így egészségpénztárból is fizethetik a kezelést.

Hogyan kaphat magánkórházi kezelést egy átlag magyar?

A magánkórházi ellátást egészségpénztári megtakarításból is fizethetjük, amire 20 százalékos állami támogatás jár, azonban az egészségbiztosítások is egyre elterjedtebbek Magyarországon.

Hiába nagy a növekedés, a magyarok mindössze egy százalékának van egészségbiztosítása.

Ennek egyik fő oka, hogy még nem ismerik ezt a lehetőséget hazánkban, illetve az értékesítéshez orvosi ismeretekre van szükség, nem elegendő a biztosításközvetítői tudás. A harmadik ok, hogy (egyelőre) ezek a biztosítások az átlagos magyarnak aránylag drágák, pedig fontos lenne a terjedése.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A várható élettartam rohamosan nő, így egészségbiztosítás nélkül hosszú távon a kormány nem tudja majd kifizeti az orvosi ellátást

 - mondta Zahal Levy, a MediHelp International elnöke a Portfolio Biztosítás 2016 konferenciáján. Ezen biztosítások elterjedését adójóváírással lehetne segíteni elsősorban.

Jobb, ha felébredünk, az államnak nincs már arra pénze, hogy kifizesse az orvosi kezelésünket

- tette hozzá Zahal Levy.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm