13 °C Budapest

Drága hobbi: ilyen autókkal járnak a leggazdagabb magyarok

2019. március 31. 07:00

Rengeteg új szuperkocsi rója a magyar utakat: a legdrágábbak már átlépték a 100 milliós álomhatárt is. A Pénzcentrum most összeszedte azokat a méregdrága luxuskocsikat, amelyeket tavaly január óta forgalomba helyeztek itthon. Az is kiderült, melyik gyártó luxusverdái fogynak a legjobban!

Több mint 1400 új luxusautó állt forgalomba tavaly, illetve az idei év első két hónapjában Magyarországon - derült ki a Datahouse adataiból, amelyeket a Pénzcentrumnak küldtek meg. Összességében a szuperverdák értéke milliárdos tétel. A szegmenst egyébként uraló Audi-BMW-Mercedes triumvinátuson kívül még számos más, drága autókülönlegességet is regisztráltak a hatóságok. A héten már kiderült, hogy melyik a legnépszerűbb autómárka az "egyszerű halandók" körében, most pedig azt is megnéztük, hogy miből hajtanak a legtöbbet a luxusmagyarok.

A luxusverdák között a Mercedes volt a legnépszerűbb az elmúlt 14 hónapban: az adatok szerint a német gyártótól 549 új autót regisztráltak. A második az Audi lett 225-tel, a BMW 166 prémiumkocsit jegyez. A legritkább itthon az Aston Martin: a 65 millió forint körüli árcédulás DB11-ből egyetlen darabot regisztráltak a magyar hatóságo, és Chevrolet Corvette-ből is csak egy darabot vett valaki, ahogyan Rolls-Royce Ghostból is, amiért nagyjából 50 millió forintot kell kicsengetni.

Ritka autócsodákat hajt a magyar elit

Mint említettük: vannak olyan szuperautók, amelyekből nagyon-nagyon keveset helyeztek forgalomba magyarországon. Ezek közül az egyik legdrágább a Rolls-Royce Ghost az alsó hangon is 50 millió forintos alapárával - extrák függvényében ez akár 110 millió is lehet. Ez az angol gyártó kisebbik modellje, így csak 5,4 méter hosszú. 570 lóerőa V12-es erőforrás és 780 Nm nyomaték, belül pedig mérhetetlen luxus: a bőrfotelnek is beillő ülésektől kezdve a speckó esernyőkig az ajtóban.

Rolls-Royce Ghost.

Szintén egyetlen magyarországon forgalomba helyezett Aston Martin DB11-es van. Ez a brit gyár első olyan kocsija, amelybe a Mercedes szállította a motort, a tervek szerint ettől kezdve már az összes modellben az AMG-erőforrás fog dolgozni. A hengerűrtartalma 5,2 liter, és két turbófeltöltővel 600 lóerőt ad le 6000-es fordulatszámon. A maximális nyomatéka 700 Nm, amely már 1500-as fordulatszámtól rendelkezésre áll: az autó 3,9 másodperc alatt gyorsul 100-ra, a végsebessége pedig 320 kilométer per óra. Az alapár 64 millió forintról indul.

Aston Martin DB11

Az ugyancsak brit, de már a Volkswagen konszernen belül működő Bentley legújabb terepjárójából, a Bentaygából hármat is forgalomba helyeztek az országban. A W12-es motorral felszerelt luxus SUV a fényűzés netovábbja, ráadásul a világ leggyorsabb városi terepjárója is. A nagytestű autóban 635 lóerő áll a vezető rendelkezésére 900 Nm forgatónyomaték mellett: a végsebessége 305 kilométer per óra! Az ára is borsos: 65 millióról indul.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Bentley Bentagya

Röpködnek a tízmilliók

Igazi szupersportkocsiból is jött Magyarországra nem is egy darab: Ferrariból összesen 10 magyar rendszámos állt csatasorba. És nem, nem a 80 milliós 488, vagy a GTC4 Lusso a legkülönlegesebb, hanem a 812 Superfast, amiből egyetlen egy darabot helyeztek forgalomba. Az F12-es utódjának szánt csúcsmodellben egy 800 lóerős V12-es motor van. 2,9 másodperc alatt van 100-on, és a végsebessége 350 kilométer óránként. Az árcédula elég borsos, nagyjából 95 millió forintot kell fizetnie annak, aki élvezni akarja a száguldást.

Ferrari 812 Superfast

Az elektromos autózás térnyerésével a luxus-villanyautók is betörtek Magyarországra: a csúcsok csúcsát jelentő Teslából is 19 darab állt forgalomba. Ebből 12 darab a gyártó legsikeresebb modellje, az S, de érkezett még 7 darab Model X is, ami jelenleg a csúcsok csúcsát jelenti és 30-45 millió forint között mozog az ára felszereltségtől és akupakktól függően. Egyetlen töltéssel több mint 400 kilométert képes megtenni, és rendelhető 7 személyes kivitelben is. A Tesla SUV-ja eközben 3,2 másodperc alatt van százon, és minden high-tech cuccal fel van szerelve, ami elérhető a piacon. Különleges ismertetőjele a felfelé nyíló ajtaja, ami a képen is látható.

Tesla Model X

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm