21 °C Budapest
chicken and eggs

Tovább korlátoz a Tesco: nem lehet tojást, krumplit rendelni, kisöpörték a webáruházból

2022. november 12. 09:25

Kisöpörte a webáruházából a Tesco az árstopos tojást, kurmpliból is csak egyféle elérhető a netes rendelésnél - szúrta ki a Pénzcentrum. Olvasónk fotója alapján a boltjaikban pedig maximum 30 darab tojást lehet venni, de legfeljebb egy terméket. A többi áruházlánc is reagált az új árkorlátozásra.

Egyre több üzletlánc vezet be mennyiségi korlározást az árstopra reagálva: mint tegnap beszámoltunk róla, a Lidl, a Tesco és a CBA is korlátozza az egyszerre megvehető tojás és burgonya mennyiségét. Most pedig egy a hvg.hu-hoz eljuttatott fotó alapján kiderült, hogy az Aldi is lépett:

A Pénzcentrum pedig egy Tesco áruházból kapott fényképet szombat reggel: a tojásos polcon lévő kiírás alapján az üzletben komolyan vissza akarják fogni a tojásvásárlást. Mint írják: mindegy a tojás mérete (M, vagy L), illetve a kiszerelés (6, 10, vagy 30 darabos),

mindenki csak egy terméket vehet egy vásárlás alkalmával.

Tehát maximálisan 30 tojás vásárolható egyszerre. Persze, azt nehéz ellenőrizni, hogy a családtagok külön-külön sorbaállva vesznek-e többet.

Fotó: olvasónk
Fotó: olvasónk

Sőt, mint kereséseink alapján kiderült, a Tesco online áruházából egyszerűen nem lehet tojást rendelni. Próbáltuk mindenhogy, de a webshop még a "tojás" keresőszóra is csak a Kinder tojást, a kaszinó tojást, meg a tojásos tésztát adja ki.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Kinder, kaszinó van, M-es, L-es nincs.
Kinder, kaszinó van, M-es, L-es nincs.

Sőt, maga a tojás, mint kategória is eltűnt a Tesco webshopból.

A tojás, mint kategória sem létezik jelenleg.
A tojás, mint kategória sem létezik jelenleg.

Illetve a netes bolt a "burgonya" és a "krumpli" keresőszavakra is csak egyfajta árstopos krumplit dob ki, sőt, összességében 3 terméket.

Ennyi most a krumpli kínálat.
Ennyi most a krumpli kínálat.

Megnéztük az Auchan és a Spar webáruházát is, ott egyelőre megtalálhatóak az új árstopos termékek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem