Woman with bottle of white wine in the store

Literszámra veszik az angolok, németek ezeket a minőségi magyar borokat: mi lelte őket?

2021. szeptember 3. 19:02

A magyar borok közül nemcsak a Tokaji népszerű külföldön. Az ország jelentős borexportőre, a Lidl összesen 6,3 milliárd forint értékben juttatott el magyar palackos borokat a külpiacokra, ami 25 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi kivitelt. a Pénzcentrum megkérdezte az áruházláncot, hogy melyek a legkedveltebb magyar borfajták külföldön. Arra is kíváncsiak voltunk: mit szeretnek a leginkább a magyar vásárlók?

Azt nem tudni kedvezett-e, ártani viszont biztosan nem ártatott sokat a hazai borexportnak a járvány.A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa által közölt adatok szerint 2020-ban a 112,7 millió eurós magyar borkivitel a 8,8 milliárd eurós, időszaki élelmiszergazdasági exportnak 1,3%-át adta. Borexport 2019-ről 2020-ra mintegy 13%-os bővülést mutatott, amelynek hátterében a palackos borexport 2,2%-os bővülése és a hordós borexport 17,6%-os növekedése áll. Míg a palackozott boraink elsősorban a brit, a szlovák, a cseh, a német, a lengyel, a kínai, az amerikai (USA), az osztrák, a litván és az izraeli piacokon találtak vevőre, addig a hordós boraink elsősorban a szlovák, a német, a cseh, a brit, a francia, litván és az olasz piacon találtak fizetőképes keresletre.

A Lidl Magyarország válasza alapján a bolthálózat Európa-szerte 12 országba 195 féle hazai bort exportált 2020-ban, amelyek közül a top három felvevő piacot Németország, Nagy-Britannia és Csehország jelentette. A legnépszerűbb borfajták külföldön a Szürkebarát, a Királyleányka, az Egri Bikavér, a Tokaji Furmint és az Irsai Olivér voltak.

Ezek a magyar vásárlók kedvenc borai

A magyar Lidl áruházak polcairól is több bor fogyott a korábbi évekhez képest, ahol az elmúlt évben összesen 13,2 millió palack bor fogyott, az eddigi legmagasabb a diszkontlánc történetében - közölték lapunkkal.

A vásárlók egyedülálló, kiváló minőségű, elérhető árú borkínálatból, az állandó és az időszakos kínálatot tekintve mind a 7 hazai borrégió 22 borvidékének italaiból válogathatnak. Ezek között megtalálhatóak a Lidl olyan kiváló, neves pincészetek közreműködésével készült saját házasítású borai is, mint például a Bock Cultus Cuvée, a Bodri Sárkányos Cuvée, vagy a Grand Tokaj száraz furmint

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- válaszolta kérdésünkre a Lidl, és hozzátették: a magyar vásárlók továbbra is az illatos borokat, a könnyed rosékat, valamint a tradicionális vörösborokat keresik elsősorban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 2. csütörtök
Zsigmond
18. hét
Május 2.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem