17 °C Budapest
Hands of female sales clerk scanning the products on flat bed scanner at grocery store . Supermarket employee doing checkout for customer.

Több boltjában is új kasszákat vezetett be az Aldi: sokan nem örülnek, rengeteg a hiba

2024. április 30. 09:13

Az Aldi Sür több németországi üzletében is bevezette az úgynevezett dupla kasszákat. Ezek egyszerre gyakorlatilag két vásárlót is ki tudnak szolgálni, sokan viszont nem örülnek ennek – írja a 444.hu

Egyes németországi egységeiben úgynevezett dupla kasszákat vezetett be az Aldi Sür diszkontlánc. Ezeknek a lényege az, hogy egy pénztáros egyszerre szinte két vevőt is ki tud szolgálni. Például míg az egyik vásárló elrakja és kifizeti a vásárlását, addig a pénztáros már a másik vásárló áruját szkenneli. Az új kasszákkal kapcsolatban azonban több alkalmazott is panaszkodott, ugyanis ezeket a berendezéseket véleményük szerint nehéz használni.

A működés lényege, hogy a miután a pénztáros beolvasta az egyes vásárló összes áruját, hátat fordít neki, hogy átvegye a kettes vásárló vásárlásait. A pénztárszalag melletti kijelzőnek mutatnia kellene, hogy az egyes vásárló valóban fizetett-e. Ha minden működik, egy pénztáros több vásárlót is ki tud fizetni. Ha azonban bárhol fennakadás van, a rendszer gyorsan összeomlik. Egy pénztáros, aki több mint húsz éve dolgozik az Aldinál, azt mondta, az új pénztárgépekkel már nem tud jó munkát végezni, nagy a nyomás, a hibák elkerülhetetlenek.

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem