8 °C Budapest

Most vegyél szuperolcsó repjegyet Londonba, Rómába, Barcelonába

Pénzcentrum
2015. december 17. 11:02

Aki teheti, annak érdemes az utazást jövő januárra tervezni, hiszen ha most foglalunk, akkor szuperolcsón szerezhetünk repülőjegyeket Londonba, Rómába vagy akár Milánóba is. Mutatjuk az árakat.

Világszerte, de Európában mindenképpen elmondható, hogy januárban és februárban utaznak a legkevesebben. Ez azzal is jár, hogy a légitársaságok nehezebben töltik meg a gépeket a turisztikailag nem túl közkedvelt szezonnak számító időszakban. Ezért a fapados légitársaságok járatain 2016. első hónapjában már 2990 forinttól is foglalhatunk repülőjegyet - igaz igyekeznünk kell hozzá.

A jegyárak a kereslettől és az járat népszerűségétől függenek, tehát minél nagyobb a kereslet, annál magasabb az ár

- válaszolta a Pénzcentrum megkeresésre, Doug Oliver, a Wizz Air kommunikációs vezetője.

{{EMBED:infogram_0_repjegyek-8175827" title="repjegyek}}

A olcsó jegyek mellett azonban érdemes szem előtt tartani azt is, hogy sok esetben a jártok a várostól távolabbi repülőtérre érkeznek, így ilyenkor a belvárosba jutás költségével is számolni kell. Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy ezek az árak általában a legkisebb kézipoggyásszal való utazásra vonatkoznak és érdemes ezeknek a méretére odafigyelni, mert akár meg is büntethetnek minket, ha nagyobb a táskánk a megengedett méretnél. Ha pedig hosszabb útra mennénk, akkor a feladott bőröndökért pluszban kell fizetnünk.

KATTINTS! Erre a hírre vártak évek óta a fapadossal repülők

Mikor vegyük meg a jegyet?

Ahogy körvonalazódnak az utazási tervek, érdemes lefoglalni a jegyeket, hiszen a legkedvezőbb áron kapható jegyek hamar elfogynak. A téli időszakban pedig népszerűnek számítanak a melegebb úti célok, de Nyugat- Európa városaiba is sokan utaznak ilyenkor városlátogatására - tette hozzá a Wizz Air szóvivője.

Az utazás persze akár karácsonyi ajándéknak is jó lehet, a jegyeket pedig akár utalvány formájában is megvehetjük. Persze maradhatunk a konkrét jegyvásárlásánál is, de akkor az utas személyes adataira is szükségünk lesz.

Mi a helyzet a nem fapados járatokon?

Az Emirates tapasztalatai szerint egyre több magyar utas dönt úgy, hogy a tengerparti, napfényes úti célra tervez utazást a téli hónapok alatt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Egyre népszerűbb például a mindössze néhány óra repüléssel elérhető, egész évben napfényes Dubaj, de az utasaink között sokan választják Ausztrália tengerpartjait és a Maldív-szigeteket is

- válaszolta megkeresésünkre az Emirates légitársaság.

A Lufthansa pedig arra hívta fel figyelmünket, hogy a jegyek ára nemcsak a szezontól függ, hanem a célállomástól is.

Az ár nagyban függ a célállomástól: Észak-Amerikába például a nyári szezonban magasabb a jegyár, míg Ázsiába jellemzően a téli csúcsszezonban drágább a jegy

- mondta el megkeresésünkre a Lufthansa légitársaság.

Náluk az év elején a nagyobb európai városok hódítanak - Frankfurt, Párizs, London, Brüsszel - mellett népszerű még Bangkok, Dubai, Miami, Phuket, Male, amelyek télen megelőzik New York-ot, viszont tavasztól őszig ez a város a legnépszerűbb az európai városok után.

A légitársaság pedig a jegyvásárlással kapcsolatban azt tanácsolja utasainak, hogy aki kedvező áron szeretne jegyet vásárolni, az a nyári járatokra már január végén, február elején foglaljon jegyet, míg az őszi, téli járatokra legkésőbb májusban.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem