17 °C Budapest

Figyelem! Lezárták a Keleti pályaudvart

2015. szeptember 1. 09:40

A Keleti pályaudvar kedden délelőtt nem indított és nem fogadott vonatokat - adta hírül korábban a Mávimnform. Legfrissebb közleményükben, azonban már arról tájékoztatnak, hogy kizárólag a megfelelő útiokmányokkal rendelkezők szállhatnak fel nemzetközi járatokra.

Kedden 9 órától a Keleti pályaudvar hatósági zárás miatt további intézkedésig nem indít és nem fogad vonatokat.

A személyvonatok Kőbánya felső, illetve Rákos állomásig közlekednek, és onnan indulnak vissza a vidéki célállomásokra.

Az MTI tudósítása szerint a pályaudvar előtti terület tele van migránsokkal. A rendőrök kordonnal lezárták az aluljáróból a pályaudvar felé vezető feljárót. A főbejáratnál is sorfalat állnak a rendőrök és hangosbemondón, tolmács segítségével tájékoztatják a pályaudvaron és a pályaudvar előtt tartózkodó bevándorlókat. A pályaudvar belső vágányain négy vonat is áll, azokra nem lehet felszállni.

11:05

Az index információi szerint tíz perc múlva indul egy vonat Bécsbe, de nem a szokásos, központi vágányok valamelyikéről, hanem a félreesőbb 112-es vágányról. A menekültek azonban nem mehetnek be a pályaudvarra, csak "facekotroll" (ellenőrzés) után engedi be az embereket a rendőrség. Most egy harmincfős, európaiakból álló turistacsoport indult el a bécsi vonat felé.

Mikor állhat helyre a vonatforgalom?

A MÁV helyettes szóvivőjének tájékoztatása szerint a vonatforgalom várhatóan csak a kora esti órákra fog helyreállni, addig jelentős késésekre és vonatelmaradásokra kell számítani. A vonatközlekedés változásairól a Mávdirekt telefonos ügyfélszolgálaton, a MÁV csoport internetes elérhetőségén és a Vonatinfó mobilapplikáción lehet tájékozódni.

A főpályaudvar már indít és fogad vonatokat

A hatóságok csak a megfelelő útiokmánnyal és szükség esetén vízummal rendelkezőket engedik felszállni a Nyugat-Európába közlekedő vonatokra. A Keleti pályaudvaron tíz órától megszűnt a hatósági zárás, ezért a főpályaudvar újra indít és fogad vonatokat. A rendőrség intézkedésének megfelelően a Keleti pályaudvarra csak a kijelölt bejáratokon, szabályozott körülmények között lehet belépni, és a külföldre tartókat a megfelelő nemzetközi pénztárakhoz irányítják.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Lemondhatjuk az utazást

Azon utasoknak, akik jegyeiket előre megváltották, lehetőségük van az utazásról lemondani.

A Magyarországon váltott jegyek árát a kialakult helyzetre való tekintettel kezelési költség levonása nélkül, 40 euró vagy annak megfelelő forintösszeg felső határáig azonnal visszatérítik az utasoknak kedden éjfélig.

Szeptember 2-tól a menetjegyek visszatérítése az általános szabályok szerint - kezelési költség levonásával - történik, a pénztári visszatérítés felső értékhatáráig (további intézkedésig 40 euróig vagy annak megfelelő forintösszegig). A magasabb értékű menetjegyek visszatérítése a nemzetközi díjszabás visszatérítési szabályai szerint az ügyfélszolgálatokon keresztül történik.

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem