21 °C Budapest
Cheering crowd during rock concert.

Szinte hihetetlen! Ennyit kaszálhat Azahriah a tripla Puskás Aréna koncerttel

2023. október 14. 13:59

Szinte hihetetlen, miután a 2. nap is teltházas lesz, így Baukó Attila, azaz művésznevén Azahriah közösségi oldalán közölte, hogy lesz egy harmadik kör is a Puskás Arénában jövő májusban. Konkrét számokat ugyan nem lehet tudni az esemény pénzügyi részleteiről, ez alapján is meg lehet azonban saccolni, mennyit kaszál az Azahriah-produkció a tripla Puskás Aréna koncertekkel. A nagy koncertek szervezésével kapcsolatban, főként pénzügyi oldalról lapunknak mesélt Molnár Gábor, a Gold Record vezérigazgatója is - a vele készült interjúvideót cikkünk végén, vagy a Pénzcentrum hivatalos YouTube-csatornáján találod!

Miután a 2. nap is teltházas Azahriah, jövő májusára tervezett koncertjein a Puskás Arénában, így az előadó közölte, egy újabb napot is meghirdetnek. Ahogy arról Baukó Attila hivatalos Facebook-oldalán fogalmazott: "Közel a dupla telt ház, harmadik nap 05.24". Mint arról itt a Pénzcentrumon is beszámoltunk, az első koncertre pillanatok alatt minden jegy elkelt, a második meghirdetett koncertre pedig már össze is omlott a jegyvásárló felület.

Mennyit keres az Azahriah-produkció a tripla Puskás Aréna koncertekkel?

Noha konkrét számokat nem lehet tudni az esemény pénzügyi részleteiről, ez alapján is meg lehet azonban saccolni, mennyit kaszál az Azahriah-produkció a tripla Puskás Aréna koncertekkel. Egy iparági forrás szerint ugyanis a következő a helyzet:

Egy iparági szakember szerint ennek 40 százaléka, azaz a tripla teltházas koncert (feltételezve, hogy a harmadik is az lesz) után 1,2 milliárd forint megy el az adókra, a jegyértékesítési jutalékra, szerzői jogdíjra. A maradék 1,8 milliárd forintból kell színpadra állítani a produkciót, kifizetni a bérleti díjat, a stábot, a menedzsmentet, és a reklámot. Ez ugyan önmagában komolyabb összeg, de

Azahriah így is könnyedéb bezsebelhet akár 450 millió forintot is a tripla Puskás Aréna koncertje után.

Arról, hogy mennyi lehet a költsége az Azahriah-produkciónak a Puskás Arénában, így például mennyi megy el a fény- és hangtechnikára, valamint a látványra, mennyit kapnak a zenekari tagok és a közvetlen stáb, vagy épp hány százalékot kap a produkciós iroda és a menedzsment, ebben a cikkünkben olvashatsz részletesebben.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Milliós zenész gázsik: a lista és ami mögötte van

Március legelején futótűzként terjedt el egy Redditre feltöltött lista, ami a magyar sztárok fellépési gázsijait tartalmazta. Az interneten keringő adatok a sajtót is hamar bejárták, hiszen sokként érte az embereket, hogy 1-1 kevesebb, mint kétórás (vagy esetenként kevesebb, mint egyórás) koncertért mennyit kaszálnak a magyarok kedvenc zenészei.

A szóban forgó listán pedig tényleg sokszor arcpirító összegek jönnek szembe az emberrel, Azahriah egy 75 perces nagykoncertért például 6 millió 350 ezer forintot kér el, ezzel pedig ő jelenleg a legdrágább fellépő a lista szerint. De másokat sem kell félteni: a Follow the Flow és a Wellhello 75 perces élő koncertje egyaránt 4 millió 800 ezer forintba kerül, míg Wolf Kati kiskoncertjéért 1 millió 620 ezer forintot kell kipengetnünk. Ezek pedig tényleg csak a kiszivárgott fizetések legei, van, aki egy 30 perces félplayback előadással is százezreket kaszál.

Ezen a ponton pedig jogosan merül fel bennünk a kérdés, miszerint miért is kéne sajnálnunk a magyar sztárokat, hogy nehezen, vagy alig élnek meg a pénzükből, miközben bárhogyan is számoljuk két 27 perces koncerttel többet keresnek, mint más egész évben. Azonban nem, a képlet koránt sem ilyen egyszerű. Ezt a témát járta körbe srészletesen a Pénzcentrum videóblogja, a CashTag is. Az adásban megszólalt többek között Wolf Kati, iletve Molnár Gábor, a Gold Record vezérigazgatója is. Íme:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem