17 °C Budapest
Red carpet with the ropes and golden barriers on a luxury party entrance, cinema premiere film festival event gala ceremony, wealthy rich guests ariving, outdoor decoration elements, summer sunny day

Sztrájk miatt marad el a neves díjátadó: két évtizede nem volt ilyenre példa

MTI
2023. július 28. 15:15

A 75. Emmy-díj szervezői bejelentették, hogy a hollywoodi színészsztrájk miatt elhalasztják az eredetileg szeptember 18-ra tervezett díjátadó ceremóniát - számolt be róla pénteken a Variety.com. A szaklap emlékeztetett arra, hogy utoljára 2001-ben kellett elhalasztani az amerikai televíziós akadémia díjainak átadását, akkor a szeptember 11-i terrortámadás miatt novemberben rendezték meg a gálát.

A 75. Emmy-díjátadó új időpontját egyelőre nem határozták meg, a Variety szerint legkorábban augusztus elején jelentik majd be, de a lap úgy értesült, hogy a műsort közvetítő Fox televízió 2024 januárját tartaná megfelelő időpontnak, míg a díjakat odaítélő televíziós akadémia inkább a novembert. Mivel a forgatókönyvírók céhe (WGA) és a színészek céhe (SAG-AFTRA) által kezdett sztrájkok vége egyelőre nem látszik, a januári Emmy-gála biztonságosabb megoldás lenne. Januárban viszont az Emmy-díjátadó épp a filmes díjszezon közepére érkezne.

"Az ágazat többi résztvevőjéhez hasonlóan mi is reméljük, hogy a jelenlegi céhtárgyalásokon idejében születik minden fél számára méltányos megoldás" - hangsúlyozta múlt heti közleményében a televíziós akadémia, hozzátéve, hogy minden tudomásukra jutó új információt megosztanak. A televíziós akadémia azt is megerősítette, hogy a Primetime Emmy-díjakról döntő szavazást augusztus 17. és 28. között, az előre bejelentett menetrendnek megfelelően rendezik meg. Az ehhez kapcsolódó kampányban azonban már nem vehetnek részt sem a színészek, sem a forgatókönyvírók a sztrájk miatt.

Az Emmy-jelöléseket július 12-én, alig két nappal a SAG-AFTRA sztrájk kezdete előtt hozták nyilvánosságra. A legtöbb, 27 jelölést az Utódlás című sorozat kapta, amelyet a The Last of Us követ 24 jelöléssel és a Fehér Lótusz 23-mal.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm