A várhatóan 2024 júniusában elinduló program esetében nem feltétel a gyermek, ugyanakkor akad más olyan feltétel, amely a lakosság jó részét kizárhatja az igénylők köréből.
Sok íratlan szabálya van a halászlé készítésének, de az sem mindegy, melyik tájegységen fogyasztanánk éppen.
Sokan hiába próbálkozunk az ünnepek alatt újdonságokkal, különleges húsételekkel és levesekkel, gyakran tapasztaljuk azt, hogy minden erőfeszítésünk ellenére mégis csak a hagyományos ízek kellenek a családnak. Mi mindent érdemes tudni a magyarok örök nagy kedvencéről, a halászléről? Ennek járt utána a HelloVidék.
A hazai édesvizek hemzsegnek a finomabbnál finomabb halaktól, nem is csoda, hogy számtalan autentikus magyaros ételünk alapszik rajtuk, a halászlétől kezdve a harcsapaprikáson át, egészen az olyan rakott halételekig, mint a rácponty. Habár a magyarok kedvelik a halételeket, az ünnepi időszakok kivételével a magyarok átlagos halfogyasztása igen alacsony – ennek azonban leginkább az az oka, hogy a halhús ára (különösen a hazai természetes vizekből származó halaké) igen borsos.
A hagyományos magyar halászlevekről mindenképpen tudnunk kell, hogy az esetek túlnyomó többségében pontyhússal készítjük őket, ezeknek legfeljebb kiegészítő halai lehetnek a kevésbé nemes húsú fajták (pl. amur, busa, kárász, keszeg stb.). Az elmúlt években népszerűvé vált az egyébként kevésbé hagyományosnak számító harcsahalászlé is (az alapanyag ritkábban a nemes európai harcsa, gyakrabban afrikai harcsa, de törpeharcsából is lehet készíteni), illetve különféle vegyes halászlevekkel is találkozhatunk a boltokban, éttermekben.
A halászlé alapanyagairól fontos tudnunk, hogy bizonyos halfélékből egyáltalán nem „szabad” halászlevet, hallevest főzni – ilyen például a süllő is, melynek nemes húsát kimondottan sütve érdemes elkészíteni, ugyanis a levesben a filéje, patkója egyszerűen csak szétesne (csontját, fejét beletehetjük az alaplébe). A halászlé mondhatni „kötelező” alapanyagai közé soroljuk a fűszerek között a pirospaprikát (kalocsai paprikát), illetve a vöröshagymát (egész pontosan makói hagymát) is. A halászlé típusa válogatja mindemellett a levesbetétet is: egyes típusokat tésztával, másokat anélkül készítjük.
JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?
Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)
A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.
Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.
Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.
Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.
-
Folytatódik az árcsökkentési program a Lidlben: mutatjuk, milyen akciók érkeztek
A magyar vásárlók különösen árérzékenyek, még mindig megnézik, hogy mire, mennyit költenek.
-
Erre most még kevesen gondolnak, amikor hitelt vesznek fel
Fáy Zsolttal, a MagNet Bank elnökével beszélgettünk.
-
Videó: bejutottunk a SPAR üzemébe, ahol évi 20 millió kg húst dolgoznak fel
Jelenleg több mint 360 ember dolgozik az üzemben.