Ellepték a hazai köztereket a „mézédes magyar epret" kínáló zugárusok. Nem árt azonban ezekkel vigyázni! Mutatjuk, honnan ismerheted fel az átverős bódésokat.
Ma már az emberek vidéken nem azért járnak piacra, hogy egy jót egyenek, nem szívesen költenek egy jó pörköltre. Hogy ennek mi az oka, arról Bíró Lajos, az ország talán leghíresebb séfje beszélt egy podcastban.
Marosi Viktor a Laikus nevű poscast készítője legutóbbi adásába Bíró Lajost, az egyik leghíresebb, legbefolyásosabb magyar séfet hívta meg vendégül. Az adás a hedonizmus körül forgott, de a podcastban a vidéki piacok gasztronómia felhozataláról is szó volt: kiderült, hogy Barcelonában például rengeteg egyszerű, olcsó de nagyon ízletes egytálételt lehet találni gyakorlatilag az utcán. Magyarországon ez azonban nincs meg, legfeljebb csak Budapesten.
Bíró Lajos szerint ennek az az oka, hogy nagyon szétszakadt az ország, elsősorban a pénz miatt: a fővárosban az emberek sokkal szívesebben költenek jó ételekre. A vidékiek nem mennek el a piacra azért, hogy egyenek egy jó pörköltet már csak azért sem, hiszen az emberek nagy része ma még háztartást vezet, és gyakran főznek otthon. Bíró Lajos 2015-ben jelent meg, a rántott húsáról híres Buja Disznók tulajdonosaként a Hold utcai piacon.
A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.
Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.
Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.
Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.
-
Folytatódik az árcsökkentési program a Lidlben: mutatjuk, milyen akciók érkeztek
A magyar vásárlók különösen árérzékenyek, még mindig megnézik, hogy mire, mennyit költenek.
-
Erre most még kevesen gondolnak, amikor hitelt vesznek fel
Fáy Zsolttal, a MagNet Bank elnökével beszélgettünk.
-
Videó: bejutottunk a SPAR üzemébe, ahol évi 20 millió kg húst dolgoznak fel
Jelenleg több mint 360 ember dolgozik az üzemben.
- Választási részvételre ösztönző kampányt indított az EP
- Célkeresztbe vették az amerikai hatóságok Elon Muskot
- Halállistát írt a bőnyi iskolában késelő lány – áldozatát megműtötték
- Kényszersorozás - Gyorsan rákaptak az ukrán-szlovák zöldhatárra
- Napirend előtt - Igen a zöld energiára, nem a zöld ideológiára: kiállt az akkugyárak fontossága mellett az államtitkár
- Visszatér hatszoros olimpiai bajnok kajakosnőnk