Budapest, 2023. február 24.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2023. február 24-én.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor: a nyugdíjemelést nem engedhetjük meg magunknak, de meg kell tennünk

2023. szeptember 29. 07:44

Szokás szerint interjút adott Orbán Viktor a Kossuth rádióban. Mint elmondta, a magyar költségvetést mindig hiányra tervezik, ezt hitelből finanszírozza az ország.

A magyar költségvetést mindig hiányra tervezik, ezt hitelből finanszírozza az ország - mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban a nyugdíjemelés kapcsán. A nyugdíjemelést nem engedhetjük meg magunknak, de meg kell tennünk - fogalmazott.

Az infláció kapcsán a kormányfő arról beszélt, a kormány átvette a küzdelmet a jegybanktól, mert annak "csak bicskája van", de a drágulás közben fává nőtt.

A jegybanknak beletört a bicskája, de ez nem az ő hibája, kiderült, hogy fejsze kell ide. Át kellett venni az infláció kezelését, és annak felelősségét is. Jött az ársapka, az árfigyelő rendszer, a versenyhivatalnál is van egy tekintélyes méretű fejsze

- mondta.

Novemberben arra számítanak, hogy egyszámjegyű lesz az infláció. Az energiaáraknak mi vagyunk a legjobban kitéve Európában, be kellett avatkozni - mondta. Jövőre 4-6 százalékos inflációval számol a kormány, de a kérdés az, hogy mikor lehet megindítani a bérek és a gazdaság növekedését. Szeptemberben biztosan jobban nőttek a bérek, mint az árak, a harmadik negyedévben megindult a gazdasági növekedés. Az előrejelzések szerint jövőre lehet, hogy Magyarországon lesz a legnagyobb növekedés - mondta Orbán. 2024 a gazdasági növekedés visszaépítésének éve lesz - húzta alá.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ukrajna uniós csatlakozásról azt mondta, ahhoz minden uniós országnak hozzá kell járulnia. A magyar parlamenti képviselőkön egyelőre nem látja, hogy megszavaznák-e két éve múlva Ukrajna uniós tagságát. Hozzátette, nagy kérdés, hogy érdemes-e tárgyalni egy háborúban álló országgal a felvétel kapcsán.

Címlapkép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán, MTI/MTVA 

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem