Dúl a harc a magyar színészlegenda százmilliós hagyatékáért: lánya 23 ezer forintból tengődik

Dúl a harc a magyar színészlegenda százmilliós hagyatékáért: lánya 23 ezer forintból tengődik

2022. február 17. 11:30

Zajlanak a bírósági tárgyalások Bács Ferenc hagyatékának ügyében. A 2019-ben elhunyt színész végakaratában kizárta vér szerinti rokonait az örökségből, minden feleségére hagyott, akivel 2011-ben házasodtak össze. A nehéz körülmények között élő lánya, Bács Kati nem hagyta ezt annyiban, bíróságon támadta meg a végrendeletet, és kéri a köteles részt a színészlegenda 160-180 milliót érő budai lakása után.

2019-ben hunyt el az ország egyik legkedveltebb színésze, Bács Ferenc. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész nagyon sokat dolgozott azért, hogy tisztességes örökséget hagyjon maga után, a végakaratának tartalmát azonban komolyan befolyásolták a halála előtti évek történései – írta a Bors.

A legendás színész már a hetvenes éveiben járt, amikor egymásba szerettek az egyik rajongójával, Edinával, aki majd negyven évvel volt fiatalabb a hírességnél. A nagy korkülönbség ellenére jól működött a kapcsolatuk, leszámítva, hogy a szerelme és a lánya, Bács Kati egy percig nem jöttek ki jól egymással.

A két nő ellenségeskedésének az lett a vége, hogy Bács Ferenc több mint tíz éven keresztül nem találkozott sem a lányával, sem az unokájával, majd 2011-ben házassági szerződést írt Edinával, így zárva ki vér szerinti rokonait az örökségéből. A színész halála után Bács Kati bírósághoz fordult, hogy egy budapesti, második kerületi, 100 négyzetméteres lakás árából megkapja, ami neki jár, vagyis a köteles részt, de az érdekeit ennyi idő elteltével sem tudta érvényesíteni.

Két és fél éve adtuk be a keresetet, és azóta egyetlen tárgyalás volt, 2022 januárjában, de a bíró hiánypótlást kért mindkét féltől, így március első napjaira halasztotta a tárgyalást

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

– mondta a lap megkeresésére, Bács Kati. Mint elmondta, betegsége miatt nem tud dolgozni, így havi 22 800 forintból él. Az említett Széher úti lakás, amihez két garázs is van, 160-180 millió forint értékkel bír, a felének az egyharmada (két Bács testvér osztozik a köteles részen) jár a színész lányának, vagyis körülbelül 30 millió forint - a pénzt fiának szánná, aki kezdő fogorvosként annyit keres, amiből épphogy kijön az albérlete.

Bács Kati azóta sem beszélt apja feleségével, aki szerint egyébként nem jár neki semmi az örökségből.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 28. 11:35
A Media1 podcast- és rádióműsor vendége volt D. Tóth Kriszta újságíró, a WMN alapító-tulajdonosa, a...
Bankmonitor  |  2024. április 28. 10:18
A héten számos, minden magyart érintő hír látott napvilágot, többek között megjelent a legfrissebb á...
Holdblog  |  2024. április 28. 09:25
A Nasdaq Global Financial Crime Report 2024. évi kiadványa szerint csak tavaly nagyjából 3100 m...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem