Budapest, 2022. április 4.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke gyõzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyûlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor: most vége van a békeidőre jellemző nyolcórás munkaidőnek

2022. július 1. 08:34

A háborús zóna sokkal gyorsabban közeledik Magyarországhoz, mint hinnénk – mondta el Orbán Viktor, a Kossuth Rádió Jó Reggelt Magyarország című műsorában. A miniszterelnök egy hosszú szünet után most adott először interjút a rádióban, ahol a NATO csúcsról, illetve arról beszélt, hogy Magyarország nem hajlandó tárgyalásba se kezdeni, hogy ha az Európai Unió újabb szankciós csomagról döntene, aminek a gáz is a része lenne.

A műsor elején Orbán Viktor miniszterelnök a nem rég véget ért NATO csúcsról, és arról értekezett, hogy Ukrajnának elfogadták a kérvényét, miszerint felkerül azon országok listájára, akik egyszer EU tagállamok lehetnek. A háborús helyzet kapcsán elmondta, hogy az infláció megállítására egy lehetőséget lát mindössze:

A háborús inflációt csak úgy tudjuk megakadályozni, hogy véget vetünk a háborúnak. (…) Az inflációt viszont csak részlegesen lehet megfékezni, de véget vetni neki csak a háború befejezésével lehet

– mondta el a kormányfő. Orbán Viktor szerint a béke lenne az egyetlen megoldás, hiszen már a tárgyalások alatt helyrerázódhatna a gazdaság. De amíg ez nem következik be a legfontosabb feladata a magyar kormánynak az, hogy megvédje, amink van: a családtámogatást, a rezsicsökkentést és a nyugdíjat.

Emellett arra is kitért, hogy Magyarország kénytelen megerősíteni a védelmi képességeit és a határait.

A háborús zóna sokkal gyorsabban közeledik Magyarországhoz, mint azt bárki hinné. Úgy jöttem haza, égtek a fejemben a piros lámpák, hogy meg kell erősíteni a hadseregünket és gyors képességfejlesztést kell tartani. Még nem tudjuk, hogy milyen formában fog összejönni, de a védelmi képességeinket radikálisan meg kell növelnünk. A NATO is egyetértett abban, hogy a keleti szárnyán lévő országokat meg kell erősíteni

 – hangsúlyozta a miniszterelnök. "A békeidőre jellemző nyolc órás munkaidőnek most vége van” - tette hozzá. aki arra is kitért, hogy ezeket a folyamatokat még most meg kell kezdeni, mert ha támadás éri az országunkat akkor már késő lesz fejleszteni a hadseregünket. De egy másik ok miatt is szeretné megerősíteni az országhatárokat: Orbán elmondta, hogy sok illegális bevándorló érkezik dél felől hozzánk, amiket nem tud az ország ellátni. Ezért a Belügyminisztériummal karöltve azt a megoldást találták, hogy határvadászokat fognak kiképezni, akik „levadásszák majd” azokat, akik jogosultság nélkül át akarják lépni a határainkat.

A miniszterelnök ezen felül azt is kifejtette, hogy Magyarország nem hajlandó igennel szavazni egy újabb szankciós csomagra, ha az az ország gázellátását is érinti:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ne próbálkozzanak újabb szankciós csomaggal. Ha a gázra is szankciókat vetnének ki sokkal súlyosabb lenne. Ezért olyan javaslatról, ami az orosz gázhoz való hozzáférésünket ellehetetleníti mi nem tárgyalunk. Nincs kompromisszumos megoldás

– hangsúlyozta.

 

Fotó: Fischer Zoltán, MTI/MTVA 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 28. 11:35
A Media1 podcast- és rádióműsor vendége volt D. Tóth Kriszta újságíró, a WMN alapító-tulajdonosa, a...
Bankmonitor  |  2024. április 28. 10:18
A héten számos, minden magyart érintő hír látott napvilágot, többek között megjelent a legfrissebb á...
Holdblog  |  2024. április 28. 09:25
A Nasdaq Global Financial Crime Report 2024. évi kiadványa szerint csak tavaly nagyjából 3100 m...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem