24 °C Budapest
Shot of a beautiful young businesswoman looking stressed out while working late in her office

Mi az a migrén piercing, hol van a migrén piercing helye? Csak legenda, vagy tényleg segít?

2023. március 7. 18:00

A migrénes rohamoktól szenvedők közül sokan fordulnak a vény nélkül vagy vényre kapható erős fájdalomcsillapító gyógyszerek felől inkább az alternatív, „vegyszermentes” gyógymódok irányába – ilyen megoldást kínál többek között az ősi kínai gyógyítás témakörébe tartozó akupunktúra, melynek elvein a migrén piercing is alapszik. Na de mi az a migrén piercing, mi a migrén piercing lényege és hogyan működik a migrén piercing? A migrén piercing vélemények szerint hatásos a migrén piercing fájdalom ellen?

Cikkünkben minden fontos tudnivalót elárulunk az elmúlt években egyre népszerűbbé váló migrén piercing kapcsán: valóban csillapítja a migrén kellemetlen tüneteit, vagy egyszerű, divatból viselt testékszerről van szó? Hol van a migrén piercing helye a fülben, mit mondanak a migrén piercing vélemények a migrén piercing viselete kapcsán: kényelmes a migrén piercing, vagy zavaró lehet a mindennapos használata? Hogyan hat a migrén piercing, hogyan csillapítja a migrénes fejfájást, használ-e a migrén piercing fejfájás ellen?

A lakosság 10%-a szenved a migréntől

A „migrén” kifejezés alatt a fejfájások egy speciális, nagy erővel jelentkező, hosszan tartó és visszatérő változatát értjük: a migrén gyakran jelentkezik féloldalas fejfájás formájában, a betegek rohamszerűen jelentkező fájdalomról, hang- és fényérzékenységről, rosszullétekről és hányingerről számolnak be. A migrén okait a tudomány mai állása szerint sem ismerjük, valószínűsíthetően az agyi erek görcsös összehúzódása, illetve egyfajta hullámként, hátulról előre terjedő agyi működészavar állhat a háttérben. Valószínűsíthetően rontja a migrénes tüneteket a helytelen, egészségtelen életmód, a hormonális változások, a rossz alvás és a sok stressz is.

A migrén tüneteitől a lakosság 10%-a szenved, azonban a probléma háromszor gyakrabban jelentkezik nőknél, mint férfiaknál. A migrénes betegek jelentős része fájdalomcsillapító gyógyszerekkel igyekszik elviselhetőbbé tenni a migrénes rohamokat, azonban ezek hosszú távon károsíthatják a szűrőszerveket, ezért ajánlott kerülni a túlzott gyógyszerezést, helyette kipróbálni az alternatív gyógyászati megoldásokat (pl. gyógynövények, illóolajok, nyújtás és masszázs, akupunktúra) és az életmódváltást.

Mi az a migrén piercing?

A migrén piercing, közismertebb néven a daith piercing a ’90-es évek elején terjedt el világszerte, kezdetben egyszerű ékszerként – azonban a migrén piercing viselői között egyre többen számoltak be arról, hogy ez a piercing típus csillapítja, egyeseknél teljesen el is mulasztja a migrénes fejfájást – ezután kezdték vizsgálni a jelenséget, így a divat mellett egyre többen választották a migrén piercing viselését egészségügyi okokból. A migrén piercing viselete kényelmes, jóformán észrevétlenül fejti ki hatását.

Hogyan hat a migrén piercing?

A migrén piercing működési elve egy ősi kínai gyógymódon, az akupunktúrán alapszik: testünk tele van olyan akupunktúrás „mesterpontokkal”, amelyekre, ha szakszerűen nyomást gyakorlunk, javíthatjuk vele kedély- és egészségi állapotunkat, serkenthetjük szerveink helyes működését. A migrén piercing is egy ilyen idegre fejt ki folyamatos nyomást, ami a migrén piercing vélemények szerint segít a krónikus fejfájás csillapításában.

A migrén piercing helye (migrén piercing = daith piercing)
A migrén piercing helye (migrén piercing = daith piercing)

Hol van a migrén piercing helye?

A migrén piercing a Vagus idegre fejt ki folyamatos nyomást, ami a fülkagyló középső részén található (hogy hol a migrén piercing helye, lásd a fenti illusztráción). Fontos, hogy ha tényleg a migrén csillapítása céljából próbálkozunk a migrén piercing viselésével, csak olyan helyen rakassuk fel, ahol ismerik az adott akupunktúrás mesterpontot és szakszerűen meg is találják azt – a migrén piercing beszúrása házilag semmiképp sem javallott! Célszerű a piercinget felhelyező szalonban érdeklődnünk, hogy hogyan állapítják meg a migrén piercing helyét – lehetőség szerint olyan szalont válasszunk, ahol a piercer külön mérőműszert használ az akupunktúrás pont megállapítására.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Migrén piercing vélemények: valóban hatásos a migrén piercing?

Az, hogy a migrén piercing valóban hatásos-e, ma is megosztó kérdés. Egyes kutatások szerint a migrén piercing viselőinek a 40%-a számolt be arról, hogy a migrén piercing ténylegesen elmulasztotta a migrénes rohamokat, további 40% szerint átmeneti megoldásnak bizonyult, nem hozott tartós enyhülést, a többiek pedig semmilyen változást sem érzékeltek, migrén piercing ide vagy oda.

Azoknak, akik a migrén piercing használatával szeretnék természetes módon elmulasztani a fájdalmat, azt javasoljuk, hogy - mivel a migrén piercing is ezen az elven alapszik – először próbálják ki a migrén elleni akupunktúrás kezelést. Ha az akupunktúra csillapítja a fájdalmat, nagy valószínűséggel a szakszerűen felhelyezett migrén piercing is segíteni fog. Mindemellett ne felejtkezzünk el arról sem, hogy ha egészségi állapotunkban tartós javulást szeretnénk érzékelni, meg kell próbánunk egészségesebben élni, hiszen az egészségügyi problémáink jelentős része mind visszavezethető az életmódunkra.

Migrén piercing árak: mennyibe kerül a migrén piercing?

A migrén piercing hatásossága esetében nem a migrén piercing anyaga számít, hanem a szakszerű elhelyezése – az anyag bármi lehet, pl. orvosi fém, arany stb. Egy átlagos orvosi fém migrén piercing felhelyezése a munkadíjjal együtt 10-15.000 Ft között mozog (ennél alacsonyabb áron, 7-8.000 Ft-tól is megszerezhetjük), drágább, különlegesebb megjelenésű vagy nemesfém ékszer esetén azonban számoljunk a migrén piercing árak emelkedésével. A migrén erősségétől függően a piercer ajánlhatja, hogy egy helyett két migrén piercing kerüljön felhelyezésre (migrén piercing mindkét fülben).

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem