20 °C Budapest
Budapest, 2021. november 17.Egy férfi megkapja a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztetõ adagját a fõvárosi Szent Imre Kórházban 2021. november 17-én.MTI/Kovács Tamás

Üzent a kormány az oltatlanoknak: milyen szigorítást jelenthet ma be Gulyás Gergely?

2021. november 18. 10:29

Új irányt vett a kommunikáció a hivatalos koronavírus tájékoztató oldalon: az oltatlanok a posztok szerint már nem csak önmagukat, de a társadalom egészét is veszélyeztetik azzal, hogy nem vették fel a COVID-vakcinát. Ennek tükrében is lehet érdekes, hogy csütörtökön a szokásos délelőtti időpont helyett 15 órára hirdetett kormányinfót Gulyás Gergely - ahol lehetséges, hogy az oltatlanokat érintő korlátozásokat jelent majd be. A koronavirus.gov.hu napi járványjelentésében már a hét eleje óta rebesgetik, hogy az Operatív Törzs szigorításokra készülhet.

Újfajta irányt vett a kommunikáció a hivatalos koronavírus tájékoztató Facebook-oldalon: mindeddig a kormányzati bejelentések, üzenetek és fényképek mellett jellemzően az oltás felvételét népszerűsítő posztok jelentek meg.

Az oltásokkal kapcsolatban a hetekben olyan figyelmezetések voltak, melyek szerint a delta variáns gyorsan terjed, és súlyosabb a lefolyása, mint az eddigieknek, ezért is érdemes felvenni az oltást. Hasonlóan kommunikáltak a harmadik adag vakcinák kapcsán is.

Szerdán viszont már szigorúbb hangnemet ütöttek meg a Facebook-oldal szerkesztői azokkal szemben, akik nem oltatták be magukat - szúrta ki a Portfolio.

565-en vannak lélegeztetőgépen. Az oltatlanok nemcsak magukat teszik ki nagy veszélynek, hanem súlyosan megbetegíthetnek különösen sérülékenyeket is

- írta a Koronavírus tájékoztató oldal. Ez azért volt meglepő, mert mindeddig nem tettek célzást arra, hogy az oltatlanok veszélyeztetik a társadalmat - az oldalon csak azt hangsúlyozták ki, hogy az oltatlanok vannak veszélyben.

Kérdés, hogy a csütörtök délutáni, rendkívüli kormányinfón - amúgy a tájékoztatót rendszerint délelőtt tartja Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, ám most 15 órára hirdették meg - is fogják-e követni ezt a kommunikációs irányt, esetleg a tárcavezető olyan intézkedéseket is bejelent-e, amelyek a nem oltottakat korlátozzák. A kabinet általában szerdánként ülésezik, de nem kizárt, hogy még csütörtök délelőtt is egyeztetések folyhatnak a következő lépésekről - a napi adatok tükrében.

A járványszámok pedig egyre romlanak az országban: csütörtök reggel 10 767 új fertőzöttet jelentettek, és 131 beteg halt meg a kórházakban az előző nap,  a szerdai jelentés szerint az azt megelőző 24 órában 10 265 új fertőzöttet igazoltak, és elhunyt 178 beteg, és majdnem 5900 főt ápoltak kórházban a vírussal összefüggésben.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Sőt, már a kedd reggeli, szokásos járványstatisztikákban is elrejtették azt az üzenetet, hogy

A járvány negyedik hulláma hazánkban is felszálló ágban van, a kormány és az Operatív törzs is figyelemmel kíséri a járványhelyzetet, és amennyiben szükséges további intézkedéseket hoz.

És ez a csütörtöki, valamint a szerdai jelentésben is benne volt. A várható intézkedések kapcsán Gulyás a múlt heti kormányinfón azt mondta: "Ezek olyan döntések, melyeket korábban már meghoztunk és ha szükséges, újra meg tudunk hozni." A délutáni kormányinfót a Pénzcentrum is élőben közvetíti majd.

Címlapkép: Kovács Tamás, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm