8 °C Budapest

Kezdők szerencséje: munkahelyet választani is tudni kell!

Pénzcentrum
2009. január 14. 12:04

A gazdasági válság következtében az idén végző egyetemisták nem sok jóra számíthatnak, hiszen amelyik cég még nem jelentett be létszámleépítést, de legalább létszámstopot, az minden bizonnyal utóbb megteszi. Egy friss felmérés eredményei szerint az Aldi mégis a pályakezdők álommunkahelye lehet.

Egy független brit piackutató cég, a High Fliers Research felmérése alapján idén a világ 10 legnagyobb forgalmat lebonyolító diszkonthálózatának egyike, a német Aldi nyújtja a legcsábítóbb kompenzációs csomagot a pályakezdő fiatalok számára.

A nagyobb cégek körében egyre divatosabb management-utánpótlási programok általában 6-12 hónapon keresztül igyekeznek vezetőket faragni a frissen végzett diákokból. Az Aldinál cserébe átlag évi 11 millió forintnak megfelelő fizetés, és egy Audi A4-es jár a "tanoncoknak", akik a program befejeztével 3-5 üzlet területi vezetői lesznek.

A válság az Aldit annyiban kedvezően érinti, hogy bár a vásárlóerő általában csökken, a saját márkás diszkont termékei iránti kereslet azonban egyre nő, miután a fogyasztók egyre inkább takarékosságra kényszerülnek, és a drágább termékeket diszkont portékákra cserélik kosarukban.

A felmérésben egyébként több mint 100 cég vett részt, köztük az Accenture, a PricewaterhouseCoopers, a Goldman Sachs, a BBC és számos egyéb nagynevű vállalat, akik arról nyilatkoztak, hogy milyen ajánlatokat szánnak idén a pályakezdő fiataloknak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A befektetési bankoknál a pályakezdő fizetésekről ugyan nem adtak felvilágosítást, de a kutatás készítő szerint ezeknél a cégeknél 36-40 ezer font (10,7-11,9 millió forint) közötti éves fizetésre számíthatnak a fiatalok, ami tehát megközelíti az Aldi ajánlatát. Ennél valamivel szerényebb összeget fizetnek az ügyvédi irodák, átlagosan 37 ezer fontot (11,2 millió forint), míg a nagy könyvvizsgáló cégek 26 ezer fontot (7,7 millió forint) szánnak a friss diplomásoknak.

Az is kiderült azonban a kutatás során, hogy a legtöbb 2009-re meghirdetett pályakezdő pozíció már betöltésre került, így a későn észbe kapók már csak a koncon marakodhatnak.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem