12 °C Budapest

Kiderült, hol épül a harmadik magyar IKEA

Pénzcentrum
2014. február 18. 10:33

Izgalmas részletek derültek ki az IKEA magyarországi terveiről. A XXIII. kerületben, Soroksáron fog felépülni az újabb hazai IKEA - hangzott el a lakberendezési áruházlánc keddi sajtótájékoztatóján.

Izgalmas részleteket árult el magyarországi terveiről az IKEA keddi sajtótájékoztatóján. A legfontosabb, hogy kiderült, a XXIII. kerületben, Soroksáron épülhet a világ legnagyobb lakberendezési láncának harmadik magyarországi áruháza. A másik nagy bejelentés szerint 2016-tól indulhat a házhozszállítással egybekötött online vásárlás hazánkban.

Tavaly is jól ment a svédeknek

Nemcsak az árbevétele nőtt a láncnak 2,49 százalékkal a tavalyi pénzügyi évben, hanem az előző évekhez képest mintegy 1 százalékkal többen is vásároltak az áruházakban Magyarországon. Az IKEA az elkövetkező időszakban is magasabb árbevételre és piaci részesedésre, valamint több vásárlóra számít hazánkban. Ez a gyakorlatban a tavalyi évben valójában kevesebb látogatót és több vásárlót jelentett: a menedzsment szerint ez azt mutatja, hogy a vásárlók visszatérnek és kedvelik az IKEA termékeit. A felmérések is ezt támasztják alá: az IKEA évről-évre méri vásárlói elégedettségét világszinten, és ezekben a kutatásokban a két magyarországi áruház legutóbb is az elsők között végzett. Tehát a megkérdezettek legnagyobb része szerint megérte elmenni az áruházba és a jövőben is szívesen térnének vissza.

Tévézz fillérekért, vagy teljesen ingyen: ilyen egyszerű - KATTINTS!

Marek Feltl, az IKEA regionális ügyvezető igazgatója elmondta, hogy ismét pozitív pénzügyi eredményeket tudtak felmutatni, és a zordabb gazdasági körülmények ellenére is folytatják a piaci növekedést. Terveik között a piaci részesedés növelése és több vásárló megszólítása is szerepel. Ezt támogatandó az árképzésre is odafigyelnek: egy százalékkal csökkenek idén is az árak Magyarországon. A jelenlegi 21,9 százalékos piaci részesedésüket öt éven belül 25 százalékra szeretnék emelni.

Az online webáruház eddig csak néhány országban érhető el, mert a vásárlói élményen alapuló vásárlás miatt halogatták-halogatják a többi országban a bevezetést. Árvai Eszter, a budaörsi IKEA áruház vezetője elmondta: 2016-tól hazánkban is tudunk majd online vásárolni bútorokat. A fejlesztések során figyelembe veszik a már meglévő webáruházak tapasztalatait, Árvai Eszter elsősorban az angliai példát emelte ki. A Pénzcentrum.hu kérdésére, hogy miért nem a szomszédos Ausztriában működő online bolt tapasztalatai a mérvadóak a fejlesztések során, azt a választ kaptuk, hogy természetesen minden ország webáruházával kapcsolatban vannak (összesen 10 országban lehet online vásárolni), így az osztrákkal is, hiszen az elhelyezkedésből, a vásárlói szokások hasonlóságából adódóan fontos tanulságokat lehet leszűrni, melyeket mindenképpen figyelembe vesznek a hazai fejlesztések során.

A harmadik hazai áruház tervezéséhez szükség hatástanulmányok kidolgozása jelenleg is folyik. Varga-Nagy Eszter, az IKEA Magyarország PR-felelőse elárulta, hogy a XXIII. kerületben, Soroksáron fog felépülni az újabb hazai lakberendezési áruház, ahol már a telket is megvették. Pontos időpontot azonban nem árult el a budaörsi áruház vezetője. Mivel továbbra is Budapest vonzáskörzetében maradnak (jelenleg Zuglóban és Budaörsön van egy-egy IKEA), az online webáruház 2016-os elindításával szeretnék majd kárpótolni a vidéki vásárlókat.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Újabb multi érkezhet Magyarországra: áresést hozhat magával - KATTINTS!

Nem csak az új áruház felépítése van tervben. Árvai Eszter elmondta, hogy a budaörsi IKEA is teljes mértékben megújul májustól egy 4 millió eurós beruházás keretében. A felső szintet teljesen átépítik, megduplázzák az étterem területét, valamint fejlesztik a gyermekmegőrzőt is. Az Örs vezér terén található pesti áruházat pedig 1,2 millió euróból újították fel a közelmúltban, így összesen a hazai beruházások értéke eléri az 5,2 millió eurót.

A Pénzcentrum.hu kérdésére Varga-Nagy Eszter azt nyilatkozta, hogy az energiatakarékosság és fenntarthatóság a hazai lakosság körében is kiemelt jelentőséggel bír. Ez nemcsak a felmérésekből derül ki, hanem az eladásokból is, legyen szó az új ledes villanykörtékről vagy a vízhasználatot csökkentő csapról. A hagyományos izzókról való áttérésben tanácsokkal és szemináriumokkal is segítik az áruházban, amellyel élni is szoktak a vásárlók.

Tetszett a cikkünk? Lájkold a Pénzcentrum.hu Facebook oldalát, így nem maradsz le a legfontosabb lakossági pénzügyi hírekről.


NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem