Overhead, full-frame view of chocolate eggs wrapped in colourful foil.

Friss, húsvéti bolti körkép: ezekben az üzletekben a legolcsóbb a Kinder Tojás

2024. március 26. 08:44

Indul a húsvét előtti roham a boltokban, néhány napja jelentek meg tömegesen az ünnepkörre jellemző élelmiszerek, a sonka, füstölt csülök, előre csomagolt kalács, zöldségek - írja a VG. A tojás és csokoládé árakban nagyobb eltérések mutatkoznak, a sonkák árképzése hasonló a nagyobb diszkontláncoknál.

Az üzletekben sokféle árral és akciókkal lehet most találkozni. A csokifiguráknál az a legfeltűnőbb, hogy a gyártói márkák termékeihez kilogrammonként 10 ezer forint alatt nagyon ritkán lehet hozzájutni. A márkás csokinyúl, csokitojás, egyéb csokifigura átlagára az Auchanban, Tescóban, Sparban 10 ezer forint/kilogramm. Két diszkontban jellemzően a saját márkás termékek mennek: a Lidlben (4–6 ezer Ft/kg) és az Aldiban (5–8 ezer Ft/kg). Ugyanakkor a két diszkontban a gyártói márkák nagyjából kilogrammonként egy ezressel olcsóbbak, mint a másik három boltban, ugyanakkor választékból is szerényebb.

A lap gyűjtése szerint a Kinder Meglepetés - vagyis Kinder Tojás - ára így alakul:

  • Auchan – 389 forint
  • Tesco – 375 forint
  • Spar – 375 forint
  • Aldi – 262 forint
  • Lidl – 262 forint

A friss tojás darabára 40 forintnál kezdődik, amely 70-90 forintig terjedhet. A primőr zöldségárakban komoly eltérések mutatkoznak (paradicsom és paprika), legdrágább az Auchan (1200–1800 Ft/kg), hasonló árak vanna a Tescóban, Aldiban (900–1300 Ft/kg) és Sparban (800–1300 Ft/kg). A Lidl a legolcsóbb (900–1000 Ft/kg). A hónapos retek és az újhagyma csomagja 200–300 forint között mozog, van, ahol 200 alá mennek - írja a lap.

A húsvéti sonka árak hasonlól: a füstölt csülök a hiper- és szuperben 2000 forint alatt kapható, a lapockák ára átlagosan 3000 forint, a comb és a lapockánál értékesebb részek pedig 4000-ért vagy annál egy kicsivel többért kaphatók. Ez nagyban függ az érlelés technológiájától is, a gyorspácolt termékek olcsóbbak, a füstöltek drágábbak. Azt írják, sem az Aldi, sem a Lidl nem ment neki a kínálati versenynek, meglehetősen szűkös szortimenttel, 2000–4000 forintos kilogrammonkénti árért kínált különféle sonkaterméket. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 17. hétfő
Laura, Alida
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem