7 °C Budapest
Group of clothes background

Így vesznek most olcsón márkás ruhákat az élemes magyarok: bárki élhet a lehetőséggel

2023. május 10. 17:02

Szintet lépett a Jófogás és az Adománytaxi Alapítvány együttműködése, amelynek köszönhetően mindenki egyedi darabokkal tudja feldobni a ruhatárát. Minden egyes tranzakció a hátrányos helyzetű közösségek életét könnyítheti meg, amellett, hogy az egyre többek számára fontos a fenntarthatósági célokat is támogatja.

A trendek és előrejelzések szerint a vásárlók egyre rövidebb ideig hordják az újonnan vásárolt, jellemzően fast fashion ruhadarabjaikat, eközben a használt ruhák globális piaca 2027-re várhatóan megduplázódik. A látványos növekedés fő mozgatórugói a magas infláció és az abból fakadó árérzékenység, illetve a Z generáció fenntarthatóságra és egyedi, vintage/retró ruhadarabokra sokkal nyitottabb tagjai. Az elképesztően környezetszennyező fast fashion helyett egyre menőbbé válik a személyes vagy online turizás, és így a bolygónk megmentésében kulcsszerepet játszó felelős, körforgásos gondolkodás is.

Ahogy az egyszülős rászoruló családoknak szervezett adománygyűjtésünkkel vagy a hazai menhelyek megsegítését célzó kampányainkkal is tettük, folyamatosan keressük azokat a megoldásokat, amelyek a Jófogás alapműködésébe ágyazva segíthetnek egy-egy jó társadalmi ügyet. Az Adománytaxival közös stratégiai partnerségünk is ilyen. Sokmilliós felhasználói bázisunk és az erre fogékony érdeklődők figyelmét bannerkampánnyal, közösségimédia-aktivitásokkal, influencerekkel és blogbejegyzéssel is felhívjuk az új lehetőségre, aminek köszönhetően online piacterünk kínálata egyúttal páratlan ruhadarabokkal is bővül – emelte ki Takács Borbála, a Jófogás marketingigazgatója.

Az együttműködés tökéletes összhangban van a fenntarthatóság és körkörösség fogalmaival, ahogy például a tavalyi Túlfogyasztás Világnapján az ország első illúziós installációja is bemutatta: amire nekünk már nincs szükségünk, az másnak még komoly értéket jelenthet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 17:16
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem