-6 °C Budapest
Budapest, 2022. november 11.Burgonya és tojás egy kosárban a CBA boltjában az Anker közben 2022. november 11-én. Az elõzõ napon életbe lépett a tojás- és az étkezésiburgonya-árstop. A tojás és az étkezési burgonya esetében a bruttó kiskereskedelmi ár nem lehet magasabb a kereskedõ által 2022. szeptember 30-án alkalmazott árnál.MTI/Szigetváry Zsolt

Itt vásárolnak be szinte féláron az élelmes magyarok: cukorból, olajból sincs áruhiány

2023. január 20. 10:29

Egyre több magyar jár át Horvátországba bevásárolni, a schengeni csatlakozás pedig még egyszerűbbé teszi a dolgot. Sok termék nagyjából feleannyiba kerül kint, mint itthon.

Horvátország, schengeni övezethez való csatlakozásával a magyarok is nagyon jól jártak, ugyanis könnyebben férnek hozzá az itthoninál lényegesen olcsóbb élelmiszerekhez. Bizonyos termékek feleannyiba kerülnek, mint itthon - írja horvátországi sajtóhírek alapján a Portfolio.

A boltokban, ahol a cukorért 60 centet (237 forint) kell fizetni,  egy liter étolaj is 1,39 euróba (548 forint) kerül. A KSH szerint decemberben egy liter étolaj itthon 744 forintba került, a cukor ugyan az árstop miatt nem kerül többe 258 forintnál, de sok helyen nem lehet kapni - szemben Horvátországgal.

A mérsékelt árak annak köszönhetőek, hogy a horvát kormány tavaly 13-ról 5 százalékra csökkentette a friss hús, a hal, a tojás, a gyümölcs, a zöldség, az olaj, a zsír és a gyermekélelmiszerek adóját. 25 százalékról 5 százalékra mérsékelték a vetőmag, a műtrágya és a növényvédő szerek, valamint a margarin és a vaj áfakulcsát is.

Az ATV Híradója nemrég beváárolt a déli szomszédban, és mint kiderült, a paprikás krupmpli alapanyagait 40 százalékkal olcsóbban tudják beszerezni Horvátországban, mint itthon.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Hol a legolcsóbb bevásárolni Magyarországon?

A Pénzcentrum és a Debreceni Egyetem közös kutatást indít. A kutatás keretei között végső fogyasztókat kérdezünk meg, véleményük szerint mely élelmiszerlánc üzleteiben tudnak a legolcsóbban és mely lánc üzleteiben tudnak a legdrágábban bevásárolni. A kérdőív mindenki számára nyitott, bárki kitöltheti azt. Az űrlap kitöltése csupán néhány percet vesz igénybe, mindössze egy lényegi kérdést tartalmaz a demográfiai jellegű kérdések mellett. Kérjük, töltsd ki a kérdéssorunkat!

Címlapkép: Szigetváry Zsolt, MTI/MTVA 

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?