11 °C Budapest
Nevetséges: még a románoknál, szlovákoknál is olcsóbb az új iPhone

Nevetséges: még a románoknál, szlovákoknál is olcsóbb az új iPhone

2020. október 26. 15:30

Magyarországon az ötödik legmagasabb azoknak a munkanapoknak a száma, amennyit le kell darálni, hogy kifizessük a legújabb iPhone 12 Pro verziójának 128 GB-os kiadását. Ráadásul ugye ebben még töltő és füles sincs.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Magyarországon 35,1 napot kell valakinek egy átlagos fizetés mellett dolgoznia azért, hogy kifizesse a legújabb iPhone 12 Pro 128GB-os csúcstelefon árát, amely még ugyan nem kapható idehaza, de már tudható, hogy 439 990 forint lesz - mutatta ki a Picodi elemzése. A KSH adatai szerint ugyanis az idei átlagbérek nettó 395.900 forint, azaz nettó 263.300 Ft nettó körül mozognak. Mindezt úgy, hogy az illető tehát egy hónapig nem költ, azaz nem is eszik, és ne feledjük: az új almás dobozban már se fülhallgatót, se töltőt nem találunk.

Hány napig kell dolgozni egy új iPhone 12 PRO mobilért a világ egyes országaiban?

Természetesen a gyakorlatban nem sokat mutat meg, mennyi pénzünk lenne, ha nem kéne ételre sem költenünk, ráadádásul nagy értékű elektronikai cikkeket a többség inkább részletre vásárol. Mégis ez egy jó indikátor, mert megmutatja, hogy ugyanazt a telefont mennyire nehezen tudják megfizetni a világ egyes pontjain. Magyarország az ötödik a listán, egyébként ugyanott, ahol tavaly. Montenegró, Oroszország, Mexikó és India előz csak meg minket, a legkevesebbet Svájcban és az Egyesült Államokban kell dolgozni a csúcsmodellért.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?