16 °C Budapest
Nevetséges: még a románoknál, szlovákoknál is olcsóbb az új iPhone

Nevetséges: még a románoknál, szlovákoknál is olcsóbb az új iPhone

2020. október 26. 15:30

Magyarországon az ötödik legmagasabb azoknak a munkanapoknak a száma, amennyit le kell darálni, hogy kifizessük a legújabb iPhone 12 Pro verziójának 128 GB-os kiadását. Ráadásul ugye ebben még töltő és füles sincs.

Magyarországon 35,1 napot kell valakinek egy átlagos fizetés mellett dolgoznia azért, hogy kifizesse a legújabb iPhone 12 Pro 128GB-os csúcstelefon árát, amely még ugyan nem kapható idehaza, de már tudható, hogy 439 990 forint lesz - mutatta ki a Picodi elemzése. A KSH adatai szerint ugyanis az idei átlagbérek nettó 395.900 forint, azaz nettó 263.300 Ft nettó körül mozognak. Mindezt úgy, hogy az illető tehát egy hónapig nem költ, azaz nem is eszik, és ne feledjük: az új almás dobozban már se fülhallgatót, se töltőt nem találunk.

Hány napig kell dolgozni egy új iPhone 12 PRO mobilért a világ egyes országaiban?

Természetesen a gyakorlatban nem sokat mutat meg, mennyi pénzünk lenne, ha nem kéne ételre sem költenünk, ráadádásul nagy értékű elektronikai cikkeket a többség inkább részletre vásárol. Mégis ez egy jó indikátor, mert megmutatja, hogy ugyanazt a telefont mennyire nehezen tudják megfizetni a világ egyes pontjain. Magyarország az ötödik a listán, egyébként ugyanott, ahol tavaly. Montenegró, Oroszország, Mexikó és India előz csak meg minket, a legkevesebbet Svájcban és az Egyesült Államokban kell dolgozni a csúcsmodellért.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?