Megfekszel a Hungaroring idei áraitól: 2000 egy szelet pizza, 3200 a kolbász

2019. augusztus 3. 07:02

Brutális kiadások elé nézhet idén az, aki kilátogat a 33. hazai Forma 1-es versenyre a Hungaroringre. Nem elég ugyanis, hogy a belépőjegyeket súlyos tízezres magasságokban mérik, az ételekért és italokért is mélyen a zsebükbe kel nyúlniuk az autósport szerelmeseinek. Egy szelet pizza például 2 000 forintba kerül, egy perec 1 000 forintba, a rétes szintén ennyibe, míg a palacsinta 1 500 - 2 000 forintba kerül. És akkor még a 3 200 forintos roston sült tarjáról és a 4 000 forintos gyros tálról nem is beszéltünk.

Idén 33. alkalommal rendeznek Forma 1-es futamot a Hungaroringen. A nagyszabású sportesemény három napon át augusztus 2-től 4-ig tart, és a száguldó cirkuszra kilátogatóknak biztosan le fog esni az álluk az ételárusok ártábláit vizslatva. A Pénzcentrum egyik olvasója már pénteken kilátogatott a szabadedzésekre és lőtt is néhány fotót a Hungaroringen tapasztalható árakról. 

Első képünkön egy főleg gyros értékesítésével foglalkozó kitelepülés látható, egy kis tál itt 3 000 forintba kerül, míg egy nagy 4 000-be, de ha sajtot is akarunk hozzá pluszba az még 500 forint. Ugyanitt lepényeket is vásárolhatunk, azokat 3 000 forintért adják, egy fél literes ásványvíz pedig 600, míg egy üdítő 800 forintba kerül.

Második képünk ártáblája szerint egy jégkása 1 500 forintba kerül, míg egy limonádéért 1 200 forintot kérnek el, egy saslik pedig 3 500 forintot kóstál, ugyanennyiért, mármint 3 500-ért azonban kolbászt is vehetünk kiflibe rejtve. Egy perec 1 000 forintba kerül, akárcsak egy rétes.

Harmadik képünkön egy pizzás helyet sikerült elcsípni, itt egy szelet pizza ára 2 000 forint, míg a rétesek itt is egy ezresbe kerülnek. A rétesek mellett azonban palacsintázni is van lehetőség, a baracklekváros és a kakaós 1 500 forintért szerezhetők be, de a túrós és nutellás már 2 000 forintba kerül. Az ásványvíz itt is 600 forint, az üdítők pedig 800 forintba kerülnek. A sör pedig egy ezres.

A nemes egyszerűségű, kartontáblára filccel írt árak negyedik képünk esetében arról árulkodnak, hogy a saslik 3 200 forintba kerül, de ugyanennyiért kolbászt, rántott csirkemellet és roston sült tarját is vásárolhatunk. A sültkrumpli 1 200, a szendvicsek pedig 3 000 forintba kerülnek. A Redbull energiaitalért pedig 900 forintot kell kiperkálni, a sör itt is egy ezres. A kenyér pedig 300 forint.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Következő képünk tanúsága szerint gyrost pitában már kaphatunk 2 500 forintért, de tányéron ugyanez 3 500 forintba kerül, boxban pedig 4 000-be. A rántott húsos burger és a retro burger egyaránt 3 500 forintba kerül, akárcsak a grill-dog. A sült krumpli 1 500 forint, a burger menü, amihez jár krumpli és üdítő is 4 500 forintot kóstál. 

Egy év távlatában

Ha a jelenlegi árakat a tavaly tapasztalhatókkal összehasonlítjuk, akkor azt mondhatjuk, hogy igazán nagy különbségek nincsenek most a 2018-as számokhoz képest. Tavaly egy saslikért ugyanúgy elkértek 3 500 forintot, a rántott hús buciban 4 000 forint volt, a sör pedig ugyanúgy egy ezresért ment. 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm