2000 forint is lehet idén a magyarok kedvenc, fürtös gyümölcsének kilója

2000 forint is lehet idén a magyarok kedvenc, fürtös gyümölcsének kilója

2019. június 4. 09:01

Akár 2000 forintba is kerülhet a cseresznye kilója, amihez tavaly már ennek a negyedéért hozzájuthattunk - adta hírül az ATV.

2000 forintos, sokkoló kilós ára is lehet a cseresznyének idén a boltokban - derült ki a csatorna riportjából. Összehasonlításképp tavaly, már ennek a negyedéért hozzá lehetett jutni a fürtös kedvenchez. A mostani drágulás oka a termelők szerint a sok eső. 

Már azt az áprilist követő időszakban lehetett érzékelni, hogy bizonyos fajtákból akár 80-90 százalékos termés is kiesett. Mi átlagosan akkor úgy számoltuk, hogy nagyjából olyan 30-50 százalék a termékkiesés

- mondta el az ATV Híradójának egy termelő. A matek pedig úgy jön ki, hogy a mostani időszakban a kereskedők 1000-1200 forintot fizetnek a termelőnek a cseresznye kilójáért, ami azt jelenti, hogy 

nekünk a boltban ennél már jóval többet: 1500, de akár 2000 forintot is kell adni.
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25