Nem jött meg a csomag? Ezek a legjobb last minute ajándékötletek

Nem jött meg a csomag? Ezek a legjobb last minute ajándékötletek

2016. december 23. 14:31

Sokunkkal előfordul, hogy az utolsó pillanatban jut eszünkbe, hogy nem vettünk karácsonyi ajándékot egy rokonnak, vagy amit neten rendeltünk nem érkezett meg. Ilyenkor sincs veszve minden, hiszen vannak olyan ajándékok, aminek szinte biztos, hogy örülni fog, aki kapja, és még hosszan sorba állni sem kell érte.

Ajándékkártya

Ha tudjuk, hogy a megajándékozott szereti a technikai kütyüket, akkor egy műszaki áruház ajándékkártyája kiváló ajándék lehet. Nőknek valószínűleg jobb választás lehet egy drogéria vagy kozmetikum-ajándékkártya, de mindkét nem számára jó megoldás egy sportáruház vagy cipőbolt levásárolható kerete.

Nyereménybetétkönyv

Mivel Magyarországon a számlanyitáshoz a tulajdonos aláírása kell, ezért ezzel nem tudjuk meglepni a szeretteinket. A nyereménybetétkönyvhöz viszont nincs szükség erre, így ezt akár ajándékként is megvehetjük a rokonoknak.

Streaming előfizetés

Már számos online streaming szolgáltatás elérhető hazánkban is, amelyekkel filmeket, sorozatokat nézhetünk, és az egész családnak kiváló szórakozási lehetőséget nyújt. Az amerikai sportok kedvelőinek is jó ajándék lehet ez, az NFL, az NBA és az NHL szolgáltatását is megvásárolhatjuk, amivel az ajándékozott élőben nézheti a liga bármely meccsét.

Kávéfőző

A kávéfőző elsősorban akkor lehet jó ajándék, ha tudjuk, hogy akinek adjuk, szereti a kávét és még nincs kávéfőzője. Nagy előny, hogy kávéfőzőből szinte sosincs hiány a boltokban, így szinte biztosan találunk olya, aminek örülni fog a megajándékozott.

Online tanfolyam

Az online tanfolyamoknak sokszor borsos ára van, ha viszont ismerjük a megajándékozott érdeklődési körét, akkor könnyen találhatunk neki olyat, aminek örülni fog. A legnépszerűbbek egyébként a nyelvtanfolyamok, de manapság népszerűek a főző-tanfolyamok is.

Kedvezménykártya

Számos üzletben lehetőségünk van arra, hogy egy bizonyos összegű vásárlás felett kedvezménykártyát kapjunk, amellyel később állandó kedvezményt kapunk a vásárlásainkból. Ilyen kártyát azonban vásárolni is lehet, amit más nevére is megtehetünk, így ajándékként is szolgálhat.

Pénzügyi tanácsadás

A pénzügyi tanácsadás nem olcsó mulattság, több tízezer forintba is kerülhet. Egy független tanácsadó azonban segíthet eligazodni a pénzügyekben, és kiválasztani azokat a pénzügyi termékeket, amelyekre valóban szükségünk van, ezzel pedig a díjánál sokkal többet is nyerhet, akit ezzel megajándékozunk.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Kocsi mosás

Az autónk karbantartása nem egyszerű feladat, különösen a téli időszakban. Emiatt egy teljes autómosás igen jó és értékes ajándék lehet, ami a mindennapokat megkönnyítheti.

Autóklubtagság

Szintén az autósoknak lehet jó ajándék a Magyar Autóklub tagság. Ezzel a megajándékozott ingyen hívhat autómentőt, és kedvező áron szervizelheti az autóját.

Tanulmányi alap indítása/befizetés

A gyerekek elsősorban valamilyen játékra vágynak, azonban a hosszútávú jövőjüket egy tanulmányi alap indításával, vagy az erre való plusz befizetéssel segíthetjük legjobban. Erre egyébként a Start-számla jelenleg a legjobb megoldás, amely 10 százalékos (legfeljebb évi 6 ezer forint) állami jóváírást biztosít és a befizetett összeg kedvezményes kamatozású Babakötvénnyel biztosítja az infláció feletti hozamot.

Szerelőkészlet

Ha már egy üzlet sincs nyitva, akkor egy benzinkútra is betérhetünk. Persze itt korlátozott lesz a kínálat, de egy otthoni szerelőkészlet szinte mindig jól jön.

NEKED AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 8. 19:18