15 °C Budapest

Gigaakcióval juthatsz el most rengeteg magyar luxusétterembe

2016. január 29. 11:30

Ismét közeleg a Torkos Csütörtök, idén február 11-én falatozhatunk féláron az eseményen résztvevő éttermekben. Eddig már csaknem 300 vendéglő csatlakozott és idén is akad a listában egy-egy a gasztronómiai szaksajtó által elismert étterem is.

Idén február 11-én lesz Torkos Csütörtök: ezen a napon a résztvevő éttermek 50 százalék kedvezményt adnak a számla végösszegéből vendégeiknek. Az akció során azonban az alkoholos italokat nem lesz kötelező féláron adni. A választási lehetőség pedig a teljes a la carte kínálatra vonatkozik, külön erre az alkalomra készített szűkített menüsorral az akcióban részt venni nem lehet.

A résztvevők palettája idén is bőséges választási lehetőséget nyújt mind az ínyencek, mind a nemzetek konyháinak szerelmesei számára, és éppúgy a meghitt kisvendéglők kedvelői is megtalálhatják a kedvükre valót a kínálatban: a halászcsárdától az art caféig, a gyorsétteremtől a prémium kategóriás vendéglátóhelyig válogathatnak országszerte

- olvasható az esemény hivatalos honlapján.

Az éttermek még február 9-ig regisztrálhatnak az eseményre, a résztvevő vendéglők listája ITTérhető el.

Nagyon jó éttermekbe is foglalhatunk

Idén is találtunk a listában országszerte népszerű, és a gasztro-szaksajtó által elismert éttermeket. A foglalással azonban érdemes sietni, ha estére nem megy próbálkozhatunk az ebédmenüvel is. Az eddigi regisztrált éttermek között szerepel például:

 • Alabárdos étterem
  Budapest, I. kerület
  Gault & Millau étteremkalauz: 16 pont
 • Kistücsök étterem
  Balatonszemes
  Gault & Millau étteremkalauz: 13 pont

KATTINTS! Ez most a legjobb 119 étterem Magyarországon

De mi is a Torkos Csütörtök?

A magyar néphagyomány és szokásrend egyik kiemelt jelentőségű időszaka a Farsang. Ez a húsvétot megelőző, vízkereszttől hamvazószerdáig tartó, váltakozó hosszúságú időszak számos érdekes, már-már elfeledett népszokásnak ad teret. Ilyen például a farsang elejét jelző "regélő hétfő" vagy a "farsang farkát" jelölő három jeles nap, a húshagyó kedd, a hamvazó szerda és a torkos csütörtök.

Mire érdemes figyelni?

 • Ha problémánk van, nem úgy kapjuk az akciót, ahogy azt hivatalosan meghirdették, jelezzük a helyszínen, az étteremben.

  Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

  A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 • Ha azt azonnal nem rendezik, írjuk be panaszunkat a Vásárlók könyvébe. Erre az étteremnek 30 napon belül, írásban, érdemben kell válaszolnia.

 • Ha megtévesztő, tisztességtelen módon jártak el (pl. csak korlátozott tartalmú étlap állt rendelkezésre; az italok nem voltak féláron; többféle árfeltüntetést tapasztaltunk; semmilyen információt nem kaptak az árakról; az étlapon nem szerepelt felszolgálási díj, annak ellenére azt felszámították), úgy a lakóhelyünk, vagy a vállalkozás székhelye szerint illetékes területi fogyasztóvédelmi felügyelőségnél panaszolhatjuk be a helyet.

 • Amennyiben fogyasztásunkról nem, vagy csak hiányos tartalmú számlát kaptunk, jelentsük be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé.

NEKED AJÁNLJUK
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?