23 °C Budapest
Na végre, itt az ingyenes csekkbefizetés!

Na végre, itt az ingyenes csekkbefizetés!

2015. június 5. 13:01

A bankkártyával történő csekkbefizetés 2015. június 1-től kártyás vásárlásnak minősül a postákon - jelentette be Németh Lászlóné, nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár a Magyar Posta mai napon tartott sajtótájékoztatóján, Budapesten. A társaság ígérete szerint nyár végéig a teljes postai hálózatot felszerelik az új POS terminálokkal, így mindenhol elérhető lesz az ingyenes szolgáltatás. Az év végéig pedig megteremtik annak feltételeit, hogy az összes többi postai szolgáltatás igénybevétele esetén is lehessen kártyával vásárolni.

Egy több évtizedes problémának vet véget hamarosan a Posta: a csekkbefizetésnél a kártyás fizetés nem készpénzfelvételnek fog minősülni, vagyis az ügyfeleknek nem kell megfizetniük a több száz forintos készpénzfelvételi díjat

- mondta nemrég a Magyar Posta vezérigazgatója a Portfoliónak.

És hogy nem a levegőbe beszélt Szarka Zsolt, mi sem bizonyítja jobban, ma végre hivatalos sajtótájékoztatón is bejelentették:

A bankkártyával történő csekkbefizetés 2015. június 1-től - az eddigi költséges készpénzfelvételi tranzakció helyett - kártyás vásárlásnak minősül.

Ennek érdekében az elmúlt hónapokban a Magyar Posta a teljes csekkforgalom kétharmadát bonyolító postákon lecserélte a tíz éves, elavult, sem a chipkártya-elfogadást, sem az érintőkártyás fizetést nem támogató POS terminálparkját. 2015. június 5-ig 1697 postán 3542 POS terminál telepítése történt meg.

KATT! Hamarosan jön a Posta olcsó személyi kölcsöne

A többi posta sem marad ki azonban a jóból, a társaság ígérete szerint nyár végéig a teljes postai hálózatot felszerelik az új POS terminálokkal, így mindenhol elérhető lesz a bankkártyás csekkbefizetés szolgáltatás. A POS terminálok cseréjében és a bankkártyás csekkbefizetésben tehát összesen csaknem 2700 posta és több mint 350 mobilposta érintett, ez több mint 5700 terminál telepítését jelenti.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Mi lesz a többi szolgáltatással?

A Posta tájékoztatása szerint a fejlesztés jelenlegi, első ütemében egyelőre csak a csekkbefizetés során biztosítják a kártyás vásárlási lehetőséget. A második ütemben - ami az idei év végét jelenti - viszont megteremtik annak feltételeit, hogy az összes többi postai szolgáltatás igénybevétele esetén is (levélfeladás, kiskereskedelmi termékek vásárlása) választhassák az ügyfelek a bankkártyás vásárlást.

Ezen felül a Magyar Posta év végéig mobil POS terminálokkal látja el a csomagkézbesítőket is, így az utánvétes küldemények a jövőben már bankkártyával is kifizethetők lesznek a kézbesítőknél, amely szintén kártyás vásárlási tranzakciónak minősül majd.

KATTINTS! Óriási dobásra készül a Posta!

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?