21 °C Budapest
Na végre, itt az ingyenes csekkbefizetés!

Na végre, itt az ingyenes csekkbefizetés!

2015. június 5. 13:01

A bankkártyával történő csekkbefizetés 2015. június 1-től kártyás vásárlásnak minősül a postákon - jelentette be Németh Lászlóné, nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár a Magyar Posta mai napon tartott sajtótájékoztatóján, Budapesten. A társaság ígérete szerint nyár végéig a teljes postai hálózatot felszerelik az új POS terminálokkal, így mindenhol elérhető lesz az ingyenes szolgáltatás. Az év végéig pedig megteremtik annak feltételeit, hogy az összes többi postai szolgáltatás igénybevétele esetén is lehessen kártyával vásárolni.

Egy több évtizedes problémának vet véget hamarosan a Posta: a csekkbefizetésnél a kártyás fizetés nem készpénzfelvételnek fog minősülni, vagyis az ügyfeleknek nem kell megfizetniük a több száz forintos készpénzfelvételi díjat

- mondta nemrég a Magyar Posta vezérigazgatója a Portfoliónak.

És hogy nem a levegőbe beszélt Szarka Zsolt, mi sem bizonyítja jobban, ma végre hivatalos sajtótájékoztatón is bejelentették:

A bankkártyával történő csekkbefizetés 2015. június 1-től - az eddigi költséges készpénzfelvételi tranzakció helyett - kártyás vásárlásnak minősül.

Ennek érdekében az elmúlt hónapokban a Magyar Posta a teljes csekkforgalom kétharmadát bonyolító postákon lecserélte a tíz éves, elavult, sem a chipkártya-elfogadást, sem az érintőkártyás fizetést nem támogató POS terminálparkját. 2015. június 5-ig 1697 postán 3542 POS terminál telepítése történt meg.

KATT! Hamarosan jön a Posta olcsó személyi kölcsöne

A többi posta sem marad ki azonban a jóból, a társaság ígérete szerint nyár végéig a teljes postai hálózatot felszerelik az új POS terminálokkal, így mindenhol elérhető lesz a bankkártyás csekkbefizetés szolgáltatás. A POS terminálok cseréjében és a bankkártyás csekkbefizetésben tehát összesen csaknem 2700 posta és több mint 350 mobilposta érintett, ez több mint 5700 terminál telepítését jelenti.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Mi lesz a többi szolgáltatással?

A Posta tájékoztatása szerint a fejlesztés jelenlegi, első ütemében egyelőre csak a csekkbefizetés során biztosítják a kártyás vásárlási lehetőséget. A második ütemben - ami az idei év végét jelenti - viszont megteremtik annak feltételeit, hogy az összes többi postai szolgáltatás igénybevétele esetén is (levélfeladás, kiskereskedelmi termékek vásárlása) választhassák az ügyfelek a bankkártyás vásárlást.

Ezen felül a Magyar Posta év végéig mobil POS terminálokkal látja el a csomagkézbesítőket is, így az utánvétes küldemények a jövőben már bankkártyával is kifizethetők lesznek a kézbesítőknél, amely szintén kártyás vásárlási tranzakciónak minősül majd.

KATTINTS! Óriási dobásra készül a Posta!

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?