Na végre, itt az ingyenes csekkbefizetés!

2015. június 5. 13:01

A bankkártyával történő csekkbefizetés 2015. június 1-től kártyás vásárlásnak minősül a postákon - jelentette be Németh Lászlóné, nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár a Magyar Posta mai napon tartott sajtótájékoztatóján, Budapesten. A társaság ígérete szerint nyár végéig a teljes postai hálózatot felszerelik az új POS terminálokkal, így mindenhol elérhető lesz az ingyenes szolgáltatás. Az év végéig pedig megteremtik annak feltételeit, hogy az összes többi postai szolgáltatás igénybevétele esetén is lehessen kártyával vásárolni.

Egy több évtizedes problémának vet véget hamarosan a Posta: a csekkbefizetésnél a kártyás fizetés nem készpénzfelvételnek fog minősülni, vagyis az ügyfeleknek nem kell megfizetniük a több száz forintos készpénzfelvételi díjat

- mondta nemrég a Magyar Posta vezérigazgatója a Portfoliónak.

És hogy nem a levegőbe beszélt Szarka Zsolt, mi sem bizonyítja jobban, ma végre hivatalos sajtótájékoztatón is bejelentették:

A bankkártyával történő csekkbefizetés 2015. június 1-től - az eddigi költséges készpénzfelvételi tranzakció helyett - kártyás vásárlásnak minősül.

Ennek érdekében az elmúlt hónapokban a Magyar Posta a teljes csekkforgalom kétharmadát bonyolító postákon lecserélte a tíz éves, elavult, sem a chipkártya-elfogadást, sem az érintőkártyás fizetést nem támogató POS terminálparkját. 2015. június 5-ig 1697 postán 3542 POS terminál telepítése történt meg.

KATT! Hamarosan jön a Posta olcsó személyi kölcsöne

A többi posta sem marad ki azonban a jóból, a társaság ígérete szerint nyár végéig a teljes postai hálózatot felszerelik az új POS terminálokkal, így mindenhol elérhető lesz a bankkártyás csekkbefizetés szolgáltatás. A POS terminálok cseréjében és a bankkártyás csekkbefizetésben tehát összesen csaknem 2700 posta és több mint 350 mobilposta érintett, ez több mint 5700 terminál telepítését jelenti.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Mi lesz a többi szolgáltatással?

A Posta tájékoztatása szerint a fejlesztés jelenlegi, első ütemében egyelőre csak a csekkbefizetés során biztosítják a kártyás vásárlási lehetőséget. A második ütemben - ami az idei év végét jelenti - viszont megteremtik annak feltételeit, hogy az összes többi postai szolgáltatás igénybevétele esetén is (levélfeladás, kiskereskedelmi termékek vásárlása) választhassák az ügyfelek a bankkártyás vásárlást.

Ezen felül a Magyar Posta év végéig mobil POS terminálokkal látja el a csomagkézbesítőket is, így az utánvétes küldemények a jövőben már bankkártyával is kifizethetők lesznek a kézbesítőknél, amely szintén kártyás vásárlási tranzakciónak minősül majd.

KATTINTS! Óriási dobásra készül a Posta!

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?