10 °C Budapest

Itt a Tesco legújabb dobása: már így is vásárolhatunk náluk

Pénzcentrum
2013. május 31. 12:02

Március 21-én indult el a Tesco Online Bevásárlás névre keresztelt webshopja, illetve házhoz szállítási szolgáltatása. Az eltelt két hónap felülmúlta az áruházlánc várakozásait, és hamarosan elindul a korábban már beígért "drive in" szolgáltatás is.

Két hónapja indult a Tesco Magyarország Online Bevásárlás oldala. A legfontosabb tudnivaló, hogy egyelőre csak Budapestre, Pest-és Fejér-megyébe szállítanak, 899 forintos díjért, és nem lehet készpénzzel fizetni.

A szakemberek szerint a Tesco belépése a netes piacra a magyar internetes kereskedelemnek egy finom löketet fog adni, egy ilyen nagy szereplő alapvetően új internetes vásárlókat tud behozni. A Tesco sok olyan vevőt az online piacra csábíthat, akik eddig tartózkodtak ettől a vásárlási formától.

Ezzel együtt ugyanakkor hatalmas az áruházlánc felelőssége, ugyanis minden egyes vásárló, aki negatív élménnyel találkozik a Tescónál, jó eséllyel többet nem vásárol majd online. Azonban ha a Tescónál pozitív élménnyel találkozik a vevő, akkor más webshopok felé is nyitni fog - mondta el nemrég a Pénzcentrum.hu-nak Palocsay Géza, az Árukereső.hu árösszehasonlító portál ügyvezetője.

Kérdés, hol folytatódik a házhozszállítás?
A Tesco 4-5 megyeszékhelyen tervezi beindítani az Online Bevásárlás következő fázisát, egyelőre azonban hivatalosan nem lehet tudni, mely nagyvárosokban indul a szolgáltatás. Piaci pletykák szerint Győr, Szeged és Debrecen a kiválasztottak között lehet.


Kipróbáltuk: így működik a tesco házhozszállítás - KATTINTS!

Olvasóink tapasztalatai a Tesco Online Bevásárlásról - KATTINTS!


Felülmúlta a várakozásokat

Őri Gergely, a Tesco e-kereskedelmi üzletágvezetője a napokban az Élelmiszer.hu-nak elmondta: a Tesco Online Bevásárlás elindulása óta eltelt két hónap felülmúlta várakozásaikat. 20 ezer vásárló regisztrált, és több mint 10 ezer kiszállítást teljesített az üzletlánc. A vásárlás értéke is figyelemreméltó, az online kosárérték a hagyományosnak átlag 4-5-szöröse, ez - az Egyesült Királyságot kivéve - Európában Magyarországon a legmagasabb.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Fotó: Pénzcentrum.hu


A fogyasztói szokások részletes elemzése a következő hónapokban várható, annyi azonban már most is elmondható, hogy leginkább a magasabb átlagjövedelmű, illetve a valamiért az otthonukhoz kötött vásárlók - kismamák, mozgássérültek, autóval nem rendelkezők - használják rendszeresen az online bevásárlást. A megnövekedett vásárlói igényt jól mutatja, hogy újabb teherautókat vásárol az üzletlánc: "20 autóval kezdtük a kiszállítást, most rendeljük a következő 40-et" - mondta a szakember.

Indul a drive in szolgáltatás is

Az Online Bevásárlásit most kibővítik a drive in szolgáltatással (igaz, ezt már korábban is ígérte az áruházlánc), melynek lényege, hogy a neten megrendelt termékeket személyesen is át lehet venni, egyes áruházakban, előre egyeztetett időpontban (hasonlóan a gyorséttermek autós kiszolgáló ablakaihoz). Az átvételi pont szolgáltatásért 449 forintot kell fizetnünk, és egyelőre három hipermarket, a bécsi úti, a budaörsi és a pesterzsébeti Megapark várja a rendelőket.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 16. péntek
Csongor
15. hét
Április 16.
A hang világnapja
EZT OLVASTAD MÁR?