Így nyúlják le a pénzed az ATM-nél, te is pórul járhatsz! - heti összefoglaló

Pénzcentrum2012. december 2. 17:09

A vásárlással kapcsolatos témákra kapták fel a fejüket ezen a héten leginkább az olvasóink, legyen szó egy üzletlánc bezárásáról, egy új hálózat magyarországi megjelenéséről, bónuszokról, kuponokról, hitelkártyákról, illetve az örök klasszikusról, az ATM-es csalásról. A nagy karácsonyi vásárlási láz közepette próbáltuk felhívni a munkáltatók figyelmét arra, hogy 2013-ban béremelés nélkül is igénybe vehetnek adókedvezményt, és beszámoltunk arról is, mekkora lehet jövőre a minimálbér. Tippeket próbáltunk adni, hogyan jöhetnének ki jobban a háztartások egyre kevesebbet érő jövedelmükből.


Pillanatok alatt nyúlhatják le a pénzed az ATM-nél: itt a bizonyíték

Ritkán látható felvételeket tett közzé a brit rendőrség. Egy ATM közelében elhelyezett biztonsági kamera képe azt mutatja, milyen egyszerűen szerelnek fel a bűnözők a készülékre egy olyan eszközt, amellyel könnyedén leolvashatják a bankkártyák titkos adatait.

Óriási ajánlatok év végéig, te is több tízezret nyerhetsz

Több tized százalékponttal kínálnak év vége felé közeledve nagyobb kamatokat a bankok a TBSZ termékekre. A hosszú távú 3-5 éves befektetéseket most érdemes kérni, hiszen lassan vége a felhalmozási időszaknak és néhány éven belül részleges vagy teljes adómentességgel juthatunk a pénzünkhöz. Összeszedtük a bankok legjobb ajánlatait.

Megszólalt a Posta: többet kell fizetni a sárga csekkért

A jelenlegi nettó 112 forintról 137 forintra, vagyis áfával együtt 142 forintról 174 forintra emeli a sárga csekkek díját a Magyar Posta - értesült a Népszabadság. A díjat továbbra is az fizeti, akinek a számláján jóváírják a pénzt, vagyis jellemzően a szolgáltató cégek. Az emelés a tranzakciós illeték nagy részének áthárítását jelenti értelmezésünk szerint. Ezt részben a Posta meg is erősítette lapunknak.

Jön a fehér csekk, de ez is sokba kerül a magyar családoknak

Egyre inkább úgy néz ki, lőttek a sárga csekknek. Nem az alternatív fizetési módok lettek egyre népszerűbbek, hanem maga a Posta állít konkurenciát egyik legjövedelmezőbb termékének. Jön a fehér csekk, ami olcsóbb lesz a szolgáltatóknak. De vajon mi lesz azokkal, akik még ma is 20-30 percet töltenek a sorban állással havonta, ők mennyit fizetnek majd a számláik befizetéséért?

Mi sül ki ebből? Szakmánként változhat a minimálbér jövőre?
Csak a töredékét adnák meg a munkáltatók jövőre a szakszervezetek által elvárt minimálbér-emelésnek. A vállalkozások által javasolt 2,6 százalékos emelés révén a jelenlegi havi 93 ezer forintos legkisebb bért nagyjából 95 500 forintra, a garantált bérminimumot pedig 108 ezerről 111 ezer forintra növelnék. A szakszervezeti oldal viszont legalább a várható infláció mértékének megfelelő emelést szorgalmaz. Felmerült az is, hogy a nagyon bérérzékeny ágazatokban a munkahelyek megtartása érdekében ágazati minimálbért vezetnének be.

Meglepetés! Adókedvezmény fizetésemelés nélkül

Jövőre anélkül is igénybe lehet venni a bérkompenzációt, hogy a munkáltatók teljesítették volna a kormány által 2012-re elvárt béremelést. Ez főként azoknak a vállalkozásoknak kedvez, amelyek nagyon sok dolgozót foglalkoztatnak a minimálbérnél valamivel magasabb fizetésért, de az idei évben nem emelték a kívánt mértékben a jövedelmeket. Tapasztalatok szerint a rendelkezés meglepetésként éri a munkáltatókat.

Új üzletlánc érkezhet Magyarországra! Biztosan lenyomja az árakat

2013-ban megkezdi magyarországi működését a világ egyik legnagyobb elektronikus kereskedelemmel foglalkozó áruháza, az Amazon.com - értesült piaci forrásokból a Pénzcentrum.hu. Az új szereplő piacra lépése strukturális átalakulást hozhat - főként az elektronikai piac, illetve a könyvkereskedelem képviselőit érintheti érzékenyen az óriás hazai terjeszkedése.

Lebőgtek a pontgyűjtők, kaszálj inkább hitelkártyával!
Néhány fillérért is hajlandóak vagyunk kiadni szinte az összes személyes adatunkat. Annak ellenére, hogy a számok szerint pontgyűjtő kártyák nem is annyira érik meg a hitelkártyák nem örvendenek túl nagy népszerűségnek. Annak ellenére, hogy sokkal nagyobb kedvezményt nyújtanak. A Pénzcentrum.hu számításai szerint több tízezret is jelenthet egy családnak, ha egyre sűrűbben hitelkártyával fizeti ki számláit, vagy csak azzal vásárol.

Már csak hetek vannak hátra! Ezt a kis pénzt se hagyjuk elveszni!
Pár hetük maradt azoknak, akik el szeretnék költeni megmaradt Üdülési Csekkjüket. A 2012-es érvényességi idővel rendelkező utalványok ugyanis már csak december 31-ig válthatók be - és még mindig több mint egymilliárd forint értékű van belőlük forgalomban.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Magyarok tízezrei vásárolnak kuponnal, bónusszal idén karácsonyra
Szakértői vélemények szerint az idei karácsonyi forgalmat már egyértelműen meghatározhatja a netes vásárlás, így a pontgyűjtő, árengedményeket szervező cégek, közösségi vásárlási oldalak is. Magyarországon a kuponos/bónuszos vásárlás egyre népszerűbb, ezért közösségi vásárlási oldalakat kérdeztünk arról, érzékelik-e ezt a növekedést, hogyan készülnek a csúcsszezonra, és arról is, hogy mi lehet az akcióvadászok slágerajándéka 2012-ben?

Indul a Bricostore újabb végkiárusítása
Csütörtökön indult a Bricostore újabb végkiárusítási hulláma: még nagyobb kedvezményekkel várják a vevőket a Magyarországról kivonuló barkácslánc boltjai.

Hova érdemes születni 2013-ban? Itt a lista

2013-ban Svájcba lesz a legjobb születni, de Ausztráliában, Norvégiában és Svédországban is jó esélyekkel indulnak jövőre az újszülöttek - derül ki egy friss felmérésből. Magyarország a középmezőnyben szerepel, bár legtöbb szomszédunk megelőz minket.

Megszavazták maguknak a luxusfizetést Tarlósék

Január 1-től miniszteri fizetés, vagyis közel 1 millió 500 ezer forint illeti meg Tarlós Istvánt, s ennek csökkentett része a többi városvezetőt - döntött a fővárosi kabinet.

Tippek: spórolj háztartási gépeiddel, konyhától a fürdőig!

Állandó problémát jelentenek a magyar családoknak az egyre csak emelkedő lakásfenntartási kiadások, melyet a romló közüzemidíj-fizetési hajlandóság is alátámaszt. Néhány takarékossági tanács betartásával, s pár fogyasztói szokás újragondolásával és megváltoztatásával ugyanakkor rengeteget spórolhatnának a háztartások.

Címkék:
végkiárusítás, bricostore, posta béremelés,