A szex az úr: ezek a legolvasottab könyvek Magyarországon

Pénzcentrum
2012. szeptember 8. 16:08

Bookline TOP 50 Talán a nyár vége, vagy éppen a nyaralószezon tetőzése az oka, de a Bookline augusztusi sikerlistáján igen szép számmal képviselteti magát a romantika és az erotika. A szürke ötven árnyalatát már hónapok óta nem lehet kirobbantani az 1. helyről, Fejős Éva Szeretlek, Bangkokja pedig hihetetlen gyorsasággal tornázta fel magát a 2. pozícióba. A dobogó 3. fokán ezúttal Leiner Laura népszerű Szent Johanna gimi-sorozatának legújabb, hetedik részét, az Útvesztőt találjuk. A teljes toplistát a cikk 2., illetve 3. oldalán találod!

Testi és lelki gyönyörök, a változásban rejlő izgalom és harc a végsőkig: augusztusban az olvasók valósággal halmozták az élvezeteket a Top 50-ben szereplő könyvek tanúsága szerint. Valószínűleg nem véletlen ez a tendencia, hiszen az iskolakezdés és a munkába való visszatérés közepette mindenki szeretne még egy kicsit elrugaszkodni a nem mindig kellemes valóságtól. A hónapok óta töretlen népszerűségnek örvendő A szürke ötven árnyalata szinte bebetonozta magát az első helyre, sőt, voltak olyan napok is a hónapban, amikor a regény e-könyv-verziója is - az e-bookok közül elsőként - ott volt az 50 legnépszerűbb könyv között.

Van, amikor a könyv egyedi témája, hangvétele, és van, amikor a szerző jelent garanciát egy regény biztos sikerére. Fejős Éva évről évre valami újjal rukkol elő, neve láttán pedig biztosak lehetünk benne, hogy az olvasók a legfrissebb írásáért is rajonganak majd. A nemrég megjelent Bangkok, szeretlek a korábbiaktól eltérően jóval személyesebb húrokat penget, hiszen a szerző saját thaiföldi tapasztalatait, élményeit osztja meg velünk. Természetesen ebben a hónapban sem hiányozhat a listáról az írónő Karibi nyár című regénye, amely az 5. helyet foglalja el.

Leiner Laura is törzsvendégnek számít a Top 50-ben: harmadikként ezúttal A Szent Johanna gimi legújabb, szám szerint 7. epizódja követelt helyet magának a dobogón. Persze a sorozat többi része sem hagyja magát, ahogy Suzanne Collins Éhezők viadala-trilógiája és George R. R. Martin fantasy-ciklusának, A Tűz és Jég dalának epizódjai is erősen tartják magukat a mezőnyben. A romantika egyik hazai nagykövetének számító Fábián Janka új könyve, A német lány a 4. helyen állomásozik, de az utóbbi években napvilágot látott valamennyi könyve is megtalálható a listán - a nyolcadiktól a 36. helyig. A szerelmi történetekre fogékony olvasók olyan új romantikus bestsellereknek is bizalmat szavaztak, mint például a 7. helyen álló Katie Fforde-féle Szerelem kétszer, vagy Johanna Lindsey Foglyom vagy, szerelmem című regénye, amely ezúttal a 14. pozícióig jutott.

A gyereknevelés, mint mindig, most is örökzöld témának bizonyult: Kádár Annamária Mesepszichológiája, illetve a Faber-Mazlish szerzőpáros Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje című könyve töretlen sikerrel segíti a szülőket. A mesék közül ezúttal Sven Nordqvist Findusz elköltözik című bestsellere érdemelte ki a 39. helyet, míg Berg Judit Ruminije a negyvenedik lett. A nyár ugyan véget ért, de a szerelem, a játék és az újrakezdés ígérete mégis beszökött a mindennapokba.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Bookline TOP 50: 26-50

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 20. csütörtök
Rafael
25. hét
Június 20.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 19. 21:09
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem