4 °C Budapest

A szex az úr: ezek a legolvasottab könyvek Magyarországon

Pénzcentrum
2012. szeptember 8. 16:08

Bookline TOP 50 Talán a nyár vége, vagy éppen a nyaralószezon tetőzése az oka, de a Bookline augusztusi sikerlistáján igen szép számmal képviselteti magát a romantika és az erotika. A szürke ötven árnyalatát már hónapok óta nem lehet kirobbantani az 1. helyről, Fejős Éva Szeretlek, Bangkokja pedig hihetetlen gyorsasággal tornázta fel magát a 2. pozícióba. A dobogó 3. fokán ezúttal Leiner Laura népszerű Szent Johanna gimi-sorozatának legújabb, hetedik részét, az Útvesztőt találjuk. A teljes toplistát a cikk 2., illetve 3. oldalán találod!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Testi és lelki gyönyörök, a változásban rejlő izgalom és harc a végsőkig: augusztusban az olvasók valósággal halmozták az élvezeteket a Top 50-ben szereplő könyvek tanúsága szerint. Valószínűleg nem véletlen ez a tendencia, hiszen az iskolakezdés és a munkába való visszatérés közepette mindenki szeretne még egy kicsit elrugaszkodni a nem mindig kellemes valóságtól. A hónapok óta töretlen népszerűségnek örvendő A szürke ötven árnyalata szinte bebetonozta magát az első helyre, sőt, voltak olyan napok is a hónapban, amikor a regény e-könyv-verziója is - az e-bookok közül elsőként - ott volt az 50 legnépszerűbb könyv között.

Van, amikor a könyv egyedi témája, hangvétele, és van, amikor a szerző jelent garanciát egy regény biztos sikerére. Fejős Éva évről évre valami újjal rukkol elő, neve láttán pedig biztosak lehetünk benne, hogy az olvasók a legfrissebb írásáért is rajonganak majd. A nemrég megjelent Bangkok, szeretlek a korábbiaktól eltérően jóval személyesebb húrokat penget, hiszen a szerző saját thaiföldi tapasztalatait, élményeit osztja meg velünk. Természetesen ebben a hónapban sem hiányozhat a listáról az írónő Karibi nyár című regénye, amely az 5. helyet foglalja el.

Leiner Laura is törzsvendégnek számít a Top 50-ben: harmadikként ezúttal A Szent Johanna gimi legújabb, szám szerint 7. epizódja követelt helyet magának a dobogón. Persze a sorozat többi része sem hagyja magát, ahogy Suzanne Collins Éhezők viadala-trilógiája és George R. R. Martin fantasy-ciklusának, A Tűz és Jég dalának epizódjai is erősen tartják magukat a mezőnyben. A romantika egyik hazai nagykövetének számító Fábián Janka új könyve, A német lány a 4. helyen állomásozik, de az utóbbi években napvilágot látott valamennyi könyve is megtalálható a listán - a nyolcadiktól a 36. helyig. A szerelmi történetekre fogékony olvasók olyan új romantikus bestsellereknek is bizalmat szavaztak, mint például a 7. helyen álló Katie Fforde-féle Szerelem kétszer, vagy Johanna Lindsey Foglyom vagy, szerelmem című regénye, amely ezúttal a 14. pozícióig jutott.

A gyereknevelés, mint mindig, most is örökzöld témának bizonyult: Kádár Annamária Mesepszichológiája, illetve a Faber-Mazlish szerzőpáros Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje című könyve töretlen sikerrel segíti a szülőket. A mesék közül ezúttal Sven Nordqvist Findusz elköltözik című bestsellere érdemelte ki a 39. helyet, míg Berg Judit Ruminije a negyvenedik lett. A nyár ugyan véget ért, de a szerelem, a játék és az újrakezdés ígérete mégis beszökött a mindennapokba.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Bookline TOP 50: 26-50

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20