0 °C Budapest

Pornóbotrány a plázában: nem csak a vevőknek maradt tátva a szája

Pénzcentrum
2012. április 7. 11:08

Döbbenetes jelenetnek voltak szemtanúi nemrég egy bukaresti bevásárlóközpont vásárlói. Az egyik gyorsétterem televíziójának kijelzőjén a napi menü helyett egy pornófilmet vetítettek, fényes nappal. Magyarországon is történt már hasonló eset.

A manna.ro hírportál beszámolója szerint egyelőre nem lehet tudni, véletlen baki okozta-e a meghökkentő perceket vagy az egyik alkalmazott állította-e át szándékosan a kijelzőt a kínai gyorsbüfénél.

A három kijelző közül kettőn az ilyenkor szokásos képeket lehetett látni: az egyiken az aznapi választék volt feltüntetve az árakkal együtt, a másikon ínycsiklandó képeket mutattak a választékról, a harmadik kijelzőn azonban egészen másfajta "csemege" fogadta az éhes közönséget.

A vásárlók egy része igyekezett elnézni valami más irányba, de volt, aki döbbenten bámulta a képet, talán maga sem hitte, hogy jól lát. Az egyelőre nem derült ki, hogy mennyi ideig "szórakoztatta" ezzel a várakozókat az étterem, mint ahogy azt sem tudni, hogy milyen büntetés sújtotta az éttermet.

Hasonló botrány Magyarországon is volt tavaly ősszel: a budakalászi Cora recepteket kínáló automatáján Buday Péter mesterszakács műsora helyett pornófilm jelent meg a képernyőn. "Valaki beavatkozott a számítógépes hálózatba és átállította egy külső internetes forrásra. Az esetet kivizsgáltuk és a rendszert fokozott védelemmel láttuk el" - nyilatkozta az esettel kapcsolatban Tóth Katalin, az áruház PR munkatársa.

A fenti botrányokhoz kísértetiesen hasonló eset történt néhány éve Nagy-Britanniában is. 2009 márciusában az egyik brit Tesco áruház műszaki osztályán gyanútlanul sétálgató vásárlók megdöbbentek, amikor a polcokra kihelyezett televízió készülékeken futó adás egyik pillanatról a másikra egy pornófilmre váltott át. Az üzletlánc akkor vizsgálatot indított az eset kiderítésére, azt sem zárták ki, hogy az egyik alkalmazott csínytevése okozhatta a botrányt.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid
5. hét
Február 5.
Nutella Nap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?