1 °C Budapest

Az Apple nagy bejelentése: mindenki meglepődött

MTI
2012. február 16. 18:34

Új operációs rendszert mutatott be váratlanul az Apple, alig nyolc hónappal a Lion operációs rendszer bemutatása után.

Az Apple vezérigazgatója Tim Cook csütörtökön mutatta be az OS X 10.8 Mountain Lion rendszert. Az Apple ezzel az ősszel piacra kerülő új Microsoft operációs rendszernek, a Windows 8-nak kíván "elébe vágni".

Az új Apple operációs rendszer átvesz egyes funkciókat az iPhone és az iPad mobil készülékek iOS operációs rendszerétől. A Mountain Lion egyúttal iCloud a számítógépes felhő szolgáltatásokra is nagy hangsúlyt helyez. Az Apple "Gatekeeper" néven új biztonsági felügyeleti szolgáltatást is bevezet.

A Mac operációs rendszer immár a 23-ik egymást követő negyedévben növeli világpiaci részesedését. A Gartner piackutató vállalat számításai szerint az Egyesült Államokban a tavalyi negyedik negyedévben 20 százalékkal nőttek az eladások és már 11,6 százalék feletti piaci részesedést vívott ki magának az Apple. Az első helyen a HP áll 23,1 százalékkal, a Dell pedig a másodikon 22,4 százalékkal. Világszerte az Apple a tavalyi negyedévben sok év óta első alkalommal ért el ismét öt százalék feletti piaci részesedést.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?