Sok ezer tetem az utakon

2009. szeptember 20. 17:02

Óránként átlagosan 25 őz kerül a kerekek alá a német utakon - derül ki a német autóklub, az ADAC beszámolójából. A szarvasbőgési szezon idején, nagyjából az ősz első felében, hazánkban is érdemes fokozottabban ügyelni az utakra tévedt kisebb és nagyobb vadakra.

Évente 220.000 őzet, 12.000 vaddisznót és 200.000-nél is több nyulat ütnek el a Németország területén. Ősszel, és főleg a szarvasbőgési szezon idején az átlagos érték többszörösére ugranak a baleseti mutatók, ezért a vadkerítéssel ellátott autópályákat leszámítva mindenhol érdemes számítani az úttesten felbukkanó vadállatokra. A veszély különösen a korareggeli és a későesti időszakban növekszik meg, amikor a forgalom ritkább az utakon.

Az ADAC hasznos tippekkel is szolgál vadbalesetek esetére, melyben kiemeli, hogy még abban az esetben is hívjuk a rendőrséget, ha nem történt személyi sérülés a baleset során. A kiérkező járőr feladata a helyi vadásztársaság értesítése, akik szakszerűen intézkednek a tetem elszállításáról vagy a sebesült állat ellátásáról. Az autóklub felhívja a figyelmet, hogy semmilyen körülmények között ne érintsük, illetve közelítsük meg a sebesült vagy elhullott vadállatot, mert komoly sérüléseket szerezhetünk, illetve betegségeket kaphatunk el tőlük.

Nemcsak Németországban, hanem Magyarországon is évről-évre komoly károkat okoznak a vadbalesetek. Az ilyen ütközések során a vezető hibájából keletkezett károkat a casco biztosítás térítheti meg, amennyiben az autós rendelkezik vele. A vadásztársaság hibájából bekövetkező károkat a társaság köteles megtéríteni. Az ilyen eseményekre a biztosítóknál megköthető felelősségbiztosítással lehet felkészülni.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 2. szombat
Lujza
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 2. 19:16
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem