6 °C Budapest

Már 2700 forintért kaphatsz szállást a tengerparton

2009. június 30. 14:32

A montenegrói tengerpart alacsonyabb árakkal igyekszik ellensúlyozni a gazdasági válságot és az egyelőre kedvezőtlen időjárást. Magánházakban első osztályú szobákban már tíz euróért lehet szállást találni. Az ebéd ára átlagban 3-3,5 euró -értesült az InfoRádió.

Az idegenforgalomból élő montenegróiak azt szeretnék elérni, hogy az idén is legalább annyi vendég legyen, mint az elmúlt idényben. Két nagy ellenféllel kell megküzdeniük: a gazdasági válsággal és az eddigi egyelőre kedvezőtlen időjárással.

A szebb napokat várva a többi között bejelentették, hogy az árakat 25-30 százalékkal mérsékelik, az ellátást magasabb szintre emelik, a strandokat még jobban felszerelik.

Kapcsolódó cikkünk: Önkényes euróbevezetés: a nagy trükk sem véd meg a válságtól!

Különösen a montenegrói tengerpart északi részén lévő Hercegnovi tett határozott lépéseket, és közölték: nincs olyan versenytárs, amelynél ne tudnának olcsóbbak lenni. Az első osztályú szobákban, a magánvillákban és apartmanokban már tíz euróért kínálnak szállást.

Hercegnoviban és körzetében az ebéd ára 3-3,5 euró (ezer forint) körül van, a kávé fél euró, az üdítők pedig 2 euróba (nagyjából hatszáz forintba) kerülnek. Hercegnovi egyik vendéglátósa bejelentette, hogy az árak húsz százalékkal alacsonyabbak, mint az idény kezdetén. A városban remélik, hogy így nem csökken lényegesen a vendégek száma, és legalább annyian nyaralnak idén is a montenegrói tengerparton, mint tavaly.

A teljes szállodai ellátás napi 25 és 80 euró (7 és 22 ezer forint) között mozog. A montenegrói tengerpartra a legtöbben Szerbiából, Norvégiából és Oroszországból érkeznek, de gyakoriak a magyar turisták is.

Akik autóval indulnak Magyarországról, azoknak a Szerbián át vezető útvonalat ajánlják, nemcsak azért, mert ez rövidebb, hanem azért is, mert Horvátországon keresztül igen magas autópályadíjat kell fizetni.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?