32 °C Budapest

Már 2700 forintért kaphatsz szállást a tengerparton

2009. június 30. 14:32

A montenegrói tengerpart alacsonyabb árakkal igyekszik ellensúlyozni a gazdasági válságot és az egyelőre kedvezőtlen időjárást. Magánházakban első osztályú szobákban már tíz euróért lehet szállást találni. Az ebéd ára átlagban 3-3,5 euró -értesült az InfoRádió.

Az idegenforgalomból élő montenegróiak azt szeretnék elérni, hogy az idén is legalább annyi vendég legyen, mint az elmúlt idényben. Két nagy ellenféllel kell megküzdeniük: a gazdasági válsággal és az eddigi egyelőre kedvezőtlen időjárással.

A szebb napokat várva a többi között bejelentették, hogy az árakat 25-30 százalékkal mérsékelik, az ellátást magasabb szintre emelik, a strandokat még jobban felszerelik.

Kapcsolódó cikkünk: Önkényes euróbevezetés: a nagy trükk sem véd meg a válságtól!

Különösen a montenegrói tengerpart északi részén lévő Hercegnovi tett határozott lépéseket, és közölték: nincs olyan versenytárs, amelynél ne tudnának olcsóbbak lenni. Az első osztályú szobákban, a magánvillákban és apartmanokban már tíz euróért kínálnak szállást.

Hercegnoviban és körzetében az ebéd ára 3-3,5 euró (ezer forint) körül van, a kávé fél euró, az üdítők pedig 2 euróba (nagyjából hatszáz forintba) kerülnek. Hercegnovi egyik vendéglátósa bejelentette, hogy az árak húsz százalékkal alacsonyabbak, mint az idény kezdetén. A városban remélik, hogy így nem csökken lényegesen a vendégek száma, és legalább annyian nyaralnak idén is a montenegrói tengerparton, mint tavaly.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A teljes szállodai ellátás napi 25 és 80 euró (7 és 22 ezer forint) között mozog. A montenegrói tengerpartra a legtöbben Szerbiából, Norvégiából és Oroszországból érkeznek, de gyakoriak a magyar turisták is.

Akik autóval indulnak Magyarországról, azoknak a Szerbián át vezető útvonalat ajánlják, nemcsak azért, mert ez rövidebb, hanem azért is, mert Horvátországon keresztül igen magas autópályadíjat kell fizetni.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 21. péntek
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem