21 °C Budapest

Már 2700 forintért kaphatsz szállást a tengerparton

2009. június 30. 14:32

A montenegrói tengerpart alacsonyabb árakkal igyekszik ellensúlyozni a gazdasági válságot és az egyelőre kedvezőtlen időjárást. Magánházakban első osztályú szobákban már tíz euróért lehet szállást találni. Az ebéd ára átlagban 3-3,5 euró -értesült az InfoRádió.

Az idegenforgalomból élő montenegróiak azt szeretnék elérni, hogy az idén is legalább annyi vendég legyen, mint az elmúlt idényben. Két nagy ellenféllel kell megküzdeniük: a gazdasági válsággal és az eddigi egyelőre kedvezőtlen időjárással.

A szebb napokat várva a többi között bejelentették, hogy az árakat 25-30 százalékkal mérsékelik, az ellátást magasabb szintre emelik, a strandokat még jobban felszerelik.

Kapcsolódó cikkünk: Önkényes euróbevezetés: a nagy trükk sem véd meg a válságtól!

Különösen a montenegrói tengerpart északi részén lévő Hercegnovi tett határozott lépéseket, és közölték: nincs olyan versenytárs, amelynél ne tudnának olcsóbbak lenni. Az első osztályú szobákban, a magánvillákban és apartmanokban már tíz euróért kínálnak szállást.

Hercegnoviban és körzetében az ebéd ára 3-3,5 euró (ezer forint) körül van, a kávé fél euró, az üdítők pedig 2 euróba (nagyjából hatszáz forintba) kerülnek. Hercegnovi egyik vendéglátósa bejelentette, hogy az árak húsz százalékkal alacsonyabbak, mint az idény kezdetén. A városban remélik, hogy így nem csökken lényegesen a vendégek száma, és legalább annyian nyaralnak idén is a montenegrói tengerparton, mint tavaly.

A teljes szállodai ellátás napi 25 és 80 euró (7 és 22 ezer forint) között mozog. A montenegrói tengerpartra a legtöbben Szerbiából, Norvégiából és Oroszországból érkeznek, de gyakoriak a magyar turisták is.

Akik autóval indulnak Magyarországról, azoknak a Szerbián át vezető útvonalat ajánlják, nemcsak azért, mert ez rövidebb, hanem azért is, mert Horvátországon keresztül igen magas autópályadíjat kell fizetni.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 24. 08:05