6 °C Budapest

Spórolj a kultúrával, menj szerdán moziba!

2009. április 24. 17:36

Moziba járni kellemes kikapcsolódás, film és igény szerint lehet családi program, romantikus randevú a sötétben, vagy csak laza agymosás egy hajtós nap után. A baj csak az, hogy drága.

Nagyjából két kategóriára osztható a budapesti moziközönség: akik a multiplexekbe járnak az aktuális hollywoodi produkciókat megtekinteni és azok, akiket inkább a kis költségvetésű izlandi művészfilmek világa varázsol el. A két kategóriának nagyjából nincs közös metszete, de jó hír minden mozirajongónak, hogy vannak időpontok, amikor komoly összegeket spórolhatnak a mozijegyükön.

A plázák multiplex-mozijainak rajongói sokkal egyszerűbb helyzetben vannak, mint művészlelkű társaik. Nagyjából annyit kell megjegyezniük, hogy a legjobb nap a mozizásra a szerda. Logikus, hiszen csütörtökönként változik a moziműsor, így mintegy kiárusítási áron juthatnak az élményhez a látogatók. A Palace egységeiben mozitól függően a jegyek 1250, illetve 1350 forintért kaphatóak, a szerdai jegyek azonban egységesen 890 forintba kerülnek. A Corvinban szerdán 750 forintért nyerünk bebocsátást a filmekre, míg egyéb napokon 950- 1150 forint a jegy. Az Arénában a szokásos 1350 forint helyett a filmhét utolsó napján 990-ért juthatunk be, igaz ez az IMAX vetítésekre nem érvényes.


A kisebb art-mozik kedvelőinek jobban kell bújnia a heti műsorújságot, hogy megleljék a kedvezményes napokat. A Bem moziban és az Odeonban például nincs is kedvezményes nap, igaz előbbiben 800, utóbbiban 700 forint egy jegy, ami önmagában is felér egy féláru jeggyel a plázák kínálatához képest. A Puskinban a kedd a kiváltságosok napja, amikor is 750 forintba kerülnek az egyébként 1050 forintos jegyek. A délutáni biciklisplázsnak helyet adó Toldi, valamint kistestvére a Művész hétfőn kedveskedik 300 forint kedvezménnyel az egyébként 1050 forintos jegyárból. Az Európában 800 forint helyett 500 forint a jegyár, hétfőnként. Ugyanezen a napon ad 50 százalék kedvezményt minden nap a Vörösmarty, melyben a legdrágább jegy is 600 forint egyébként. A Cirko Gejzír meglepő módon csütörtökön(!) kér csak 600 forintot jegyenként a szokott 950 helyet, igaz a filmkínálatot tekintve valószínűleg csak kis számú rajongó várhatja hétről hétre az ott bemutatott műalkotásokat. A Hunniában pedig a nagyokhoz hasonlóan szintén a szerda a kedvezményes nap, igaz az árfekvés kicsit más: ilyenkor a szokott 600 forint helyett 390-ért lehet beülni egy jó filmre. Külön jó pont a mozinak, hogy nem csak kis érdeklődésre számot tartó művészfilmeket, de heti néhány alkalommal mainstream, néhány hete futó alkotásokat is vetít.

Persze a diákok- és nyugdíjasok, valamint a törzskártyák birtokosai szintén további kedvezményekhez juthatnak, ám a kedvezményes nap akciós jegyárai általában más kedvezményekkel nem vonhatóak össze.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 5. 14:53
Távozik pozíciójából Nick Read, a Vodafone vezérigazgatója, miután négy év alatt 44 százalékkal csök...
Holdblog  |  2022. december 5. 13:05
Mi a közös Warren Buffett, Bill Gates, Steve Jobs, a CNN alapító Ted Turner, a Twitter-alapító Jack...
Bankmonitor  |  2022. december 3. 10:37
A Magyar Nemzeti Bank értékelése szerint 2022. végére a lakáscélú jelzáloghitelek átlagos THM (telje...
MNB Intézet  |  2022. december 2. 10:10
Az ember közösségi lény. Barátaink, szeretteink boldogsága számunkra is boldogság forrása. De mitől...
Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?