8 °C Budapest

Spórolj a kultúrával, menj szerdán moziba!

2009. április 24. 17:36

Moziba járni kellemes kikapcsolódás, film és igény szerint lehet családi program, romantikus randevú a sötétben, vagy csak laza agymosás egy hajtós nap után. A baj csak az, hogy drága.

Nagyjából két kategóriára osztható a budapesti moziközönség: akik a multiplexekbe járnak az aktuális hollywoodi produkciókat megtekinteni és azok, akiket inkább a kis költségvetésű izlandi művészfilmek világa varázsol el. A két kategóriának nagyjából nincs közös metszete, de jó hír minden mozirajongónak, hogy vannak időpontok, amikor komoly összegeket spórolhatnak a mozijegyükön.

A plázák multiplex-mozijainak rajongói sokkal egyszerűbb helyzetben vannak, mint művészlelkű társaik. Nagyjából annyit kell megjegyezniük, hogy a legjobb nap a mozizásra a szerda. Logikus, hiszen csütörtökönként változik a moziműsor, így mintegy kiárusítási áron juthatnak az élményhez a látogatók. A Palace egységeiben mozitól függően a jegyek 1250, illetve 1350 forintért kaphatóak, a szerdai jegyek azonban egységesen 890 forintba kerülnek. A Corvinban szerdán 750 forintért nyerünk bebocsátást a filmekre, míg egyéb napokon 950- 1150 forint a jegy. Az Arénában a szokásos 1350 forint helyett a filmhét utolsó napján 990-ért juthatunk be, igaz ez az IMAX vetítésekre nem érvényes.


A kisebb art-mozik kedvelőinek jobban kell bújnia a heti műsorújságot, hogy megleljék a kedvezményes napokat. A Bem moziban és az Odeonban például nincs is kedvezményes nap, igaz előbbiben 800, utóbbiban 700 forint egy jegy, ami önmagában is felér egy féláru jeggyel a plázák kínálatához képest. A Puskinban a kedd a kiváltságosok napja, amikor is 750 forintba kerülnek az egyébként 1050 forintos jegyek. A délutáni biciklisplázsnak helyet adó Toldi, valamint kistestvére a Művész hétfőn kedveskedik 300 forint kedvezménnyel az egyébként 1050 forintos jegyárból. Az Európában 800 forint helyett 500 forint a jegyár, hétfőnként. Ugyanezen a napon ad 50 százalék kedvezményt minden nap a Vörösmarty, melyben a legdrágább jegy is 600 forint egyébként. A Cirko Gejzír meglepő módon csütörtökön(!) kér csak 600 forintot jegyenként a szokott 950 helyet, igaz a filmkínálatot tekintve valószínűleg csak kis számú rajongó várhatja hétről hétre az ott bemutatott műalkotásokat. A Hunniában pedig a nagyokhoz hasonlóan szintén a szerda a kedvezményes nap, igaz az árfekvés kicsit más: ilyenkor a szokott 600 forint helyett 390-ért lehet beülni egy jó filmre. Külön jó pont a mozinak, hogy nem csak kis érdeklődésre számot tartó művészfilmeket, de heti néhány alkalommal mainstream, néhány hete futó alkotásokat is vetít.

Persze a diákok- és nyugdíjasok, valamint a törzskártyák birtokosai szintén további kedvezményekhez juthatnak, ám a kedvezményes nap akciós jegyárai általában más kedvezményekkel nem vonhatóak össze.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 19:54
79 éves korában érte őt a halál.
Bankmonitor  |  2024. április 25. 16:14
Egy Revolut számlával remekül kiegészítheted a hazai bankszámlád szolgáltatásait. Cikkünkből megtudh...
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem