18 °C Budapest

Spórolj a kultúrával, menj szerdán moziba!

2009. április 24. 17:36

Moziba járni kellemes kikapcsolódás, film és igény szerint lehet családi program, romantikus randevú a sötétben, vagy csak laza agymosás egy hajtós nap után. A baj csak az, hogy drága.

Nagyjából két kategóriára osztható a budapesti moziközönség: akik a multiplexekbe járnak az aktuális hollywoodi produkciókat megtekinteni és azok, akiket inkább a kis költségvetésű izlandi művészfilmek világa varázsol el. A két kategóriának nagyjából nincs közös metszete, de jó hír minden mozirajongónak, hogy vannak időpontok, amikor komoly összegeket spórolhatnak a mozijegyükön.

A plázák multiplex-mozijainak rajongói sokkal egyszerűbb helyzetben vannak, mint művészlelkű társaik. Nagyjából annyit kell megjegyezniük, hogy a legjobb nap a mozizásra a szerda. Logikus, hiszen csütörtökönként változik a moziműsor, így mintegy kiárusítási áron juthatnak az élményhez a látogatók. A Palace egységeiben mozitól függően a jegyek 1250, illetve 1350 forintért kaphatóak, a szerdai jegyek azonban egységesen 890 forintba kerülnek. A Corvinban szerdán 750 forintért nyerünk bebocsátást a filmekre, míg egyéb napokon 950- 1150 forint a jegy. Az Arénában a szokásos 1350 forint helyett a filmhét utolsó napján 990-ért juthatunk be, igaz ez az IMAX vetítésekre nem érvényes.


A kisebb art-mozik kedvelőinek jobban kell bújnia a heti műsorújságot, hogy megleljék a kedvezményes napokat. A Bem moziban és az Odeonban például nincs is kedvezményes nap, igaz előbbiben 800, utóbbiban 700 forint egy jegy, ami önmagában is felér egy féláru jeggyel a plázák kínálatához képest. A Puskinban a kedd a kiváltságosok napja, amikor is 750 forintba kerülnek az egyébként 1050 forintos jegyek. A délutáni biciklisplázsnak helyet adó Toldi, valamint kistestvére a Művész hétfőn kedveskedik 300 forint kedvezménnyel az egyébként 1050 forintos jegyárból. Az Európában 800 forint helyett 500 forint a jegyár, hétfőnként. Ugyanezen a napon ad 50 százalék kedvezményt minden nap a Vörösmarty, melyben a legdrágább jegy is 600 forint egyébként. A Cirko Gejzír meglepő módon csütörtökön(!) kér csak 600 forintot jegyenként a szokott 950 helyet, igaz a filmkínálatot tekintve valószínűleg csak kis számú rajongó várhatja hétről hétre az ott bemutatott műalkotásokat. A Hunniában pedig a nagyokhoz hasonlóan szintén a szerda a kedvezményes nap, igaz az árfekvés kicsit más: ilyenkor a szokott 600 forint helyett 390-ért lehet beülni egy jó filmre. Külön jó pont a mozinak, hogy nem csak kis érdeklődésre számot tartó művészfilmeket, de heti néhány alkalommal mainstream, néhány hete futó alkotásokat is vetít.

Persze a diákok- és nyugdíjasok, valamint a törzskártyák birtokosai szintén további kedvezményekhez juthatnak, ám a kedvezményes nap akciós jegyárai általában más kedvezményekkel nem vonhatóak össze.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 21. 20:57
A Tisza Párt alelnöke egy Facebook-bejegyzés alatt fejtette ki, mit gondol az MTVA által szervezendő...
Bankmonitor  |  2024. május 21. 15:27
Az MNB mai döntése alapján 2024.05.22-től az alapkamat értéke 7,25% lesz. Ez 50 bázispontos csökkené...
Kiszámoló  |  2024. május 21. 14:41
Valaki tanácsot kért, hogy befizessen-e egy magyar tanfolyamra, aminek az első része most "csak" 350...
Kasza Elliott-tal  |  2024. május 20. 21:36
Eladtam ma az összes részvényemet 22 és 22,2 dolláron, 33% felett egy kicsivel kerestem rajtuk. Soka...
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 22. szerda
Júlia, Rita
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem