15 °C Budapest

Bajnai a Parlamentben egyezkedik

Pénzcentrum
2009. április 27. 09:15

A korábbiakhoz képest jóval lagymatagabb ülésen van túl az Országos Érdekegyeztető Tanács - annak ellenére, hogy a tárgyalások fényét emelendő Bajnai Gordon miniszterelnök a Parlamentbe hívta a tanácsot. Bajnai szerint mindenkinek lemondással kell számolnia rövid távon, hogy később mindenki nyerhessen a növekedéssel.

Nem tudni, mikor lesz euró
A Bajnai-kormány meg kíván felelni annak az IMF-feltételnek, hogy a magyar államháztartás hiánya nem haladja meg a hazai össztermék 2,9 százalékát. Jóllehet a kormány a minél korábbi euróbevezetés híve, egyelőre nem jelölt ki konkrét céldátumot a forint lecserélésére - mondta a Bloombergnek Oszkó Péter pénzügyminiszter.

Leginkább a jövőre tervezett adóváltozások hatásáról beszélt Oszkó Péter pénzügyminiszter, anélkül azonban, hogy a korábban nyilvánosságra hozott elképzeléseken kívül bármi konkrétumot mondott volna. Ezek nélkül azonban sem a munkaadói, sem a munkavállalói oldal nem érezte túl meggyőzőnek az elhangzottakat. Pataky Péter, az MSZOSZ elnöke ismét leszögezte: a szakszervezetek nem értenek egyet a járulékcsökkentéssel, mert az nem szolgálja önmagában sem a munkahelyek megtartását, sem a vállalkozások talpon maradását, csak az országból kivitt pénzeket szaporítja. Az áfa középső kulcsába tartozó termékek körét bővíteni kellene, pontosabban a nagy munkaigényű szolgáltatások áfáját is ide kellene sorolni - ezt a munkaadók is szorgalmazták. Oszkó Péter azonban több ízben is kifejtette: most nem, csak a jövőben lehet szó arról, hogy bővüljön ez a kör.

Rolek Ferenc
, a Munkáltatók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke arról beszélt, még a 25 százalékos kulcs is elfogadható, ha az csak átmenetileg terheli a vállalkozásokat. A munkaadók támogathatónak tartják a kormány azonnali intézkedési tervét, a versenyképesség javítását célzó javaslatok között viszont találnak hiányosságot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm