16 °C Budapest

Bajnai a Parlamentben egyezkedik

Pénzcentrum
2009. április 27. 09:15

A korábbiakhoz képest jóval lagymatagabb ülésen van túl az Országos Érdekegyeztető Tanács - annak ellenére, hogy a tárgyalások fényét emelendő Bajnai Gordon miniszterelnök a Parlamentbe hívta a tanácsot. Bajnai szerint mindenkinek lemondással kell számolnia rövid távon, hogy később mindenki nyerhessen a növekedéssel.

Nem tudni, mikor lesz euró
A Bajnai-kormány meg kíván felelni annak az IMF-feltételnek, hogy a magyar államháztartás hiánya nem haladja meg a hazai össztermék 2,9 százalékát. Jóllehet a kormány a minél korábbi euróbevezetés híve, egyelőre nem jelölt ki konkrét céldátumot a forint lecserélésére - mondta a Bloombergnek Oszkó Péter pénzügyminiszter.

Leginkább a jövőre tervezett adóváltozások hatásáról beszélt Oszkó Péter pénzügyminiszter, anélkül azonban, hogy a korábban nyilvánosságra hozott elképzeléseken kívül bármi konkrétumot mondott volna. Ezek nélkül azonban sem a munkaadói, sem a munkavállalói oldal nem érezte túl meggyőzőnek az elhangzottakat. Pataky Péter, az MSZOSZ elnöke ismét leszögezte: a szakszervezetek nem értenek egyet a járulékcsökkentéssel, mert az nem szolgálja önmagában sem a munkahelyek megtartását, sem a vállalkozások talpon maradását, csak az országból kivitt pénzeket szaporítja. Az áfa középső kulcsába tartozó termékek körét bővíteni kellene, pontosabban a nagy munkaigényű szolgáltatások áfáját is ide kellene sorolni - ezt a munkaadók is szorgalmazták. Oszkó Péter azonban több ízben is kifejtette: most nem, csak a jövőben lehet szó arról, hogy bővüljön ez a kör.

Rolek Ferenc
, a Munkáltatók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke arról beszélt, még a 25 százalékos kulcs is elfogadható, ha az csak átmenetileg terheli a vállalkozásokat. A munkaadók támogathatónak tartják a kormány azonnali intézkedési tervét, a versenyképesség javítását célzó javaslatok között viszont találnak hiányosságot.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?