22 °C Budapest

Megbénították a világ legforgalmasabb repterét

Pénzcentrum
2009. január 19. 05:38

Több száz aktivista lepte el hétvégén a londoni Heathrow-repülőtér ötös terminálját, hogy tiltakozzon a reptérre tervezett hármas kifutója ellen.

A környezetvédőkből és környékbeli lakosokból álló tömeg "Állítsátok meg a repülőtér bővítését!" pólókban lepték el a Heathrow-t - már aki épp nem Gordon Brown miniszterelnök vagy Geoff Hoon közlekedési miniszter karikírozott másának öltözött. Bár korábban is voltak tiltakozó hangok, ez volt az első az első komolyabb akció, amióta múlt csütörtökön Gordon Brown bejelentette a terv véglegesítését.

A kormányzat indoklása szerint a Heathrow-i reptér versenyképességének megőrzése érdekében van szükség az új kifutópályára. A tervek értelmében a most évi 480 000 repülőgépet fogadó légikikötő kibővítve évi 702 000 repülőgép fogadására és indítására lenne alkalmas. Hogy az európai kontinens rivális repterei ne előzzék meg a Heathrow-t, mindenképp fel kell építeni a kifutót, még akkor is, ha ehhez a közeli Sipson faluból 700 főnek el kell költöznie, mivel a házaikat le kell bontani.

A tüntetők szerint azonban már most is elviselhetetlen a zaj- és környzeteszennyezés a környéken. Hogy a munkálatokat megnehezítsék, terveik szerint beköltöznek az üresen hagyott házakba. Persze akár hosszabban is berendezkedhetnek, mivel a projekt várhatóan nem kezdődik meg 2015 előtt, az új kifutó pedig - ha egyáltalán elkészül - egy évtized múlva lehet üzemkész.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?