26 °C Budapest

Hátul kullogunk: mikor lesz itt euró?

Pénzcentrum
2008. július 18. 09:00

Elemzők szerint 2012 előtt nem valószínű, hogy Szlovákiát követően újabb kelet-közép-európai tagállamban sor kerül az euró bevezetésére. A felmérés alapján Észtországnak van esélye a legkorábban csatlakozni az euró-zónához, de még ott is éveket kell várni, hazánktól csak Románia van kedvezőtlenebb helyzetben - írja a Világgazdaság.

Magyarországon 2014-re, Romániában 2015-re teszik az euró bevezetésének legkorábbi dátumát. Szlovénia és Szlovákia lekörözte a régió többi tagállamát, amely országokban komoly reformok bevezetése szükséges a célok elérése érdekében.
Az Unió bővítéséről is kifejtették véleményüket, legközelebb - akár már 2011-ben - Horvátország csatlakozhat, majd néhány évre rá Macedónia, Szerbia, Montenegró, Bosznia-Hercegovina és Albánia felvétele is aktuálissá válhat.
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 15. hétfő
Anasztázia, Tas
16. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm