Pánik a Lidl-ben: hisztérikusan vásárolnak az éhezéstől rettegők!

Pénzcentrum
2008. június 4. 05:40

Meglehetősen érdekes hírek jelentek meg több újságban is azzal kapcsolatban, hogy egyes diszkont és hipermarket láncok korlátozzák a vásárlóik által fejenként megvehető rizs mennyiségét a globális hiányra reagálva.

A Lidl hivatalosan is megerősítette, hogy Nagy-Britanniában vevői fejenként maximum 20 kilogramm rizst vásárolhatnak: ahol van 10 kilós kiszerelés, ott kettőt lehet venni abból, ahol azonban csak 1 kilós akad, ott 5-ször 1 kiló a limit.

A cég közlése szerint a korlátozás hátterében a globális rizshiány és az ezzel párhuzamosan végbemenő áremelkedés áll. Mint ismeretes, a legnagyobb exportőrök korlátozták kivitelüket, hogy a belső szükségleteket fedezni tudják. A jelenlegi kritikus helyzetet a gyenge termés és a fejlődő országok növekvő kereslete okozza, de nagyban hozzájárul a pánikhoz a spekulációs célú, áremelkedésre játszó felvásárlás is.

Korábban a Tesco is korlátozta a maximálisan megvásárolható rizs mennyiségét a szigetország egyes üzleteiben, mostanra azonban újra szabad a pálya, a hipermarket lánc szóvivője szerint ugyanis semmi probléma nincs a kínálati oldallal.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20