0 °C Budapest

Olcsóbb lehet a repülőjegy? Érdekes döntés született

Pénzcentrum
2007. november 16. 15:00

Az Európai Bizottság által elfogadott javaslat nagyobb versenyt, alacsonyabb értékesítési költségeket és szélesebb kínálatot hozhat a repülőjegyek piacán. A bizottság döntésével ugyanis, 20 év után ismét, változtatások történtek az elektronikus foglalási rendszerek (CRM) használatára vonatkozó magatartási kódexben.

A végül elfogadásra került javaslat célja, hogy egyszerűsítse és modernizálja a CRM-rendszerek használatát, nagyobb versenyt hozva ezáltal a piacon. Ez az értékesítési költségek leszorításán keresztül mind az utazási irodák, mind pedig a fogyasztók számára kedvező változásokat hozhat.

A CRM rendszereket általában nagy légitársaságok működtetik, de vannak független, akár a teljes világot lefedő foglalási rendszerek is. Az utazási irodák munkatársai ezen keresztül tájékozódhatnak a különböző járatok telítettségéről, hasonlíthatják össze az árakat és végül foglalhatnak repülőjegyet ügyfeleik számára.

A magatartási kódex (Code of Conduct) jelenlegi felülvizsgálata mérsékelné a nagyobb, saját CRM-hálózattal rendelkező társaságok előnyét. Miközben arra kényszerítené a független vagy társasági kontroll alatt álló CRM-rendszereket, hogy bővítsék az általunk kínált lehetőségek körét.

Lehetővé válik emellett, hogy az utazási irodák és a CRM-rendszerek üzemeltetői, a korábban érvényes gyakorlattal szemben, tárgyalhassanak a foglalási díjakról és a repülőtársaságok által szolgáltatott információs tartalomról. Az Európai Bizottság ettől az árak csökkenését, a szolgáltatás minőségének javulását és egyre hatékonyabb megoldások kialakulását várja.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Összességében a változások mindenképpen kedveznek majd az utasoknak, akár utazási iroda szolgáltatásait veszik igénybe, akár saját maguk foglalnak. Az árak összehasonlíthatósága ugyanis mindenképpen versenyfokozó eszköz, amely akár alacsonyabb árakat is hozhat, de a szolgáltatás minőségének javulásával általában mindenképpen együtt jár. A legtöbb foglalási rendszer ma már nem fűzi szorosan az utazási irodákhoz a fogyasztókat, akik ezektől függetlenül is tudnak ilyen formában repülőjegyet vásárolni.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid
5. hét
Február 5.
Nutella Nap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?