9 °C Budapest

Csekk az éttermekben - van értelme?

Pénzcentrum
2007. július 13. 11:00

A napokban zárul le várhatóan az egyeztetés a Magyar Vendéglátó Ipartestület valamint a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány között a 200 vendéglátóhelyről, melyek július 18-tól elfogadhatják az üdülési csekkeket - írja a Magyar Hírlap.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Háber Tamás, az ipartestület elmondása szerint az idei listát kísérleti jelleggel állítják össze. Most elsősorban az idegenforgalmi körzetekben található vendéglátóhelyek kerülnek fel, a tapasztalatok alapján azonban jövőre tovább bővíthetik a listát.

Persze az már másik kérdés, mennyire van értelme újabb vendéglátóipari egységeket bevonni, hiszen ezen a területen az étkezési utalványok jóval nagyobb népszerűségnek örvendenek, s piacuk többszöröse az üdülési csekkekének.

Emellett az utazási csekk számos egyéb területen is felhasználható, a legnépszerűbb ezek közül a szálláshelyek kiegyenlítése, de lehet fizetni utazási szolgáltatásokért is. Felhasználható továbbá egészségmegőrzésre, betegségmegelőzésre, wellness-szolgáltatások térítési díjainak kiegyenlítésére, valamint a sport- és szabadidős szolgáltatások kifizetésére.

Az idei év első félévében 9 milliárd forint értékben váltottak be üdülési csekkeket, tavaly pedig 4 milliárd forint értékben került felhasználásra a csekk.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 28. 12:00