6 °C Budapest

Most vegyél digitális kamerát - drágulás várható!

Pénzcentrum
2007. május 8. 11:00

Az Európai Unió vámot kíván kivetni a digitális fényképezőgépekre, melyek ára így Európa-szerte emelkedhet - írja a Világgazdaság.

A termékek vámmentességét 1996-ban egy a Világkereskedelmi Szervezet által aláírt megállapodás mondta ki, melynek alapját az képezte, hogy ezekkel a készülékekkel nem lehetett mozgóképet, vagy hangot rögzíteni, de ez a technikai fejlődés révén már nem állja meg a helyét.

A bevezetendő új vámmal kapcsolatosan azonban még több részletet tisztázni kell, mivel a tarifa attól is függ, hogy milyen minőségben képes az adott készülék a videó rögzítésére. Jelenleg egy amatőr videokameránál 4,9 százalék a vám, míg professzionális testvérénél 14 százalék.

Kovács László vám- és adóügyi biztos elképzelései alapján a felvételi idő maximális hossza alapján sorolnák be az egyes készülékeket a különböző osztályokba. A végső döntés júliusban várható.

A szórakoztatóelektronikai és informatikai cégek európai társulása (EICTA) attól tart, hogy a besorolás módosítása komoly drágulást vált majd ki. Ráadásul amennyiben a felvételi idő hossza alapján történik majd a besorolás, akkor idővel a videók készítésére alkalmas telefonokra is hasonló vámot vethetnek majd ki.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?