29 °C Budapest

Féláron a tévék! Mit csinálhatsz a felesleges ajándékokkal?

Pénzcentrum
2006. december 22. 08:00

A villamoson szabad ülőhelyek, a bevásárlóközpontokban fojtogató tömeg... Talán így lehetne leginkább élethűen jellemzi fővárosunk mai képét. Megindult az utolsó roham a három, illetve két és fél napos csend előtt. Az ünnepek után azonban jön majd a következő hullám a várható akciók, és a megvásárolt vagy ajándékba kapott árut visszavivők tömege.

A Media Markt koncepciómenedzserét, Szánthó Balázst kérdeztük arról, hogy hogyan alakultak az elektronikai termékeket értékesítő lánc számára az elmúlt hetek. Érezhető volt-e már a megszorító csomag hatása, és várnak-e még jelentősebb forgalmat a következő az ünnepekig hátralévő napokban.

Érzéketlenek lettünk

"Nem tartottunk a megszorító csomag reálbérre és ezáltal a forgalomra gyakorolt negatív hatásaitól, mert a mi területünkön a vásárlóerő évente 15%-kal növekszik. A piac idén csak 10%-kal emelkedett, így látható volt, hogy 5% tartalék a háztartásokban maradt. Az idei ünnepek várakozáson felüli forgalombővülést hoztak a Media Markt számára" - mondta el lapunknak Szánthó Balázs.

A legnagyobb növekedést a számítógép esetében könyvelhette el a kiskereskedelmi áruházlánc, amely jelentős mértékben köszönhető a Sulinet program kifutásának, hiszen az adókedvezmény már csak a még idén megvásárolt számítástechnikai eszközök után vehető igénybe. A számítógépek közül is a notebookok, a hordozható számítógépek vitték el a prímet, az össz számítógép forgalom körülbelül 70 százalékát adták.

Meglepő lehet, de a megszorító csomag még a hitelfelvételek forgalomhoz viszonyított arányában sem mutatta hatását, pedig az áruházlánc 0 százalékos teljes hiteldíj mutatóval rendelkező konstrukciókat ajánl vásárlóinak.
Sikertermékek

A számítógépek mellett az LCD és a plazma tévék iratkozhatnak fel még a sikertermékek sorába, bár erős eltolódás tapasztalható az LCD tévék irányába, amely főként a jelentős áresésre vezethető vissza. Az idei kedvenc a 32 colos LCD tv, ezek közül van olyan típus, amely tavaly még 400 000 forintba került, idén pedig már 200 000 forintért megvásárolható.

Nagy a kereslet az mp3 lejátszók iránt is, amelyeknél leginkább a nagyobb kapacitású termékeket keresik, de az idén megjelenő mp4 (képi megjelenítésre is képes) lejátszók iránt is nagy az érdeklődés.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Visszavitel

A törvényben meghatározott három napon túl a karácsonyra kapott ajándékokat a Media Markt január 15-ig veszi vissza, amelynek értéke a boltban levásárolható. A termékek visszavitelének megindoklására nincs szükség, de legalább a blokk vagy a jótállási jegy szükséges a cseréhez, amellyel azt igazolja a vásárló, hogy a termék valóban a lánc tagjaiból származik.

Emellett csakis csomagolással együtt tudják visszavenni a termékeket, amely lehet bontott is. A higiéniás termékeknél (pl. elektromos fogkefe, epilátor) külön arra is figyeljünk, hogy az originál legyen, mert ellenkező esetben az áruháznak nem áll módjában azt elfogadni. Tehát ne próbáljuk ki a borotvát vagy a fogkefét, mielőtt visszavinnénk őket.

A legtöbb csere ugyanis, Szánthó Balázs szerint nem a termékek hibás volta miatt történik, sokkal inkább a karácsonyra kapott nem tetsző vagy felesleges termékektől szabadulnak meg így a vásárlók.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm