14 °C Budapest

Kossuth-téri árusok - hadat üzen a közterület-felügyelet?

Pénzcentrum
2006. október 9. 11:00

Szabályos kis vásár várja a Kossuth-téri tüntetőket, van ott minden mi szem szájnak ingere: friss gyümölcstől perecen keresztül alkoholig, és az újonnan érkezők se búsuljanak, zászlóárus is akad bőven.


A vásársornak azonban csakis a tüntetők örülnek, az ÁNTSZ és a fővárosi közterület felügyelet is az áldatlan állapotok megszüntetésére törekszik, amelynek első lépését a fővárosi ÁNTSZ osztályvezetője, Szabó Enikő tette meg azzal, hogy betiltotta a téren a gulyásfőzést.

Az ÁNTSZ szerint azonban az ellenőrzésre egyedül a közterület felügyelet jogosult, amelynek szóvivője, Janocsek Ferenc visszahúzódó magatartásukat azzal indokolta, hogy politikai rendezvényeken ők nem ellenőrizhetnek, az árusoknak egyedül a rendezvény szervezőivel kell megállapodniuk.

A megoldást Horváth Gyula, a budapesti-közterület használatot engedélyező városvédelmi bizottság volt alelnökének hazaérkezése hozhatja, aki jelezte ezután megteszi a szükséges lépéseket a tarthatatlan állapot megszüntetésére, az árusításra vonatkozó engedélykérelmek hiányában. Amely jelenség a jelek szerint sem az adóhatóságot, sem a vám- és pénzügyőrséget nem zavarja.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 20. hétfő
Klaudia
12. hét
Március 20.
A verebek világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?