Kossuth-téri árusok - hadat üzen a közterület-felügyelet?

Pénzcentrum
2006. október 9. 11:00

Szabályos kis vásár várja a Kossuth-téri tüntetőket, van ott minden mi szem szájnak ingere: friss gyümölcstől perecen keresztül alkoholig, és az újonnan érkezők se búsuljanak, zászlóárus is akad bőven.


A vásársornak azonban csakis a tüntetők örülnek, az ÁNTSZ és a fővárosi közterület felügyelet is az áldatlan állapotok megszüntetésére törekszik, amelynek első lépését a fővárosi ÁNTSZ osztályvezetője, Szabó Enikő tette meg azzal, hogy betiltotta a téren a gulyásfőzést.

Az ÁNTSZ szerint azonban az ellenőrzésre egyedül a közterület felügyelet jogosult, amelynek szóvivője, Janocsek Ferenc visszahúzódó magatartásukat azzal indokolta, hogy politikai rendezvényeken ők nem ellenőrizhetnek, az árusoknak egyedül a rendezvény szervezőivel kell megállapodniuk.

A megoldást Horváth Gyula, a budapesti-közterület használatot engedélyező városvédelmi bizottság volt alelnökének hazaérkezése hozhatja, aki jelezte ezután megteszi a szükséges lépéseket a tarthatatlan állapot megszüntetésére, az árusításra vonatkozó engedélykérelmek hiányában. Amely jelenség a jelek szerint sem az adóhatóságot, sem a vám- és pénzügyőrséget nem zavarja.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 22. szerda
Móric
38. hét
Szeptember 22.
Európai autómentes nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?