Kossuth-téri árusok - hadat üzen a közterület-felügyelet?

Pénzcentrum
2006. október 9. 11:00

Szabályos kis vásár várja a Kossuth-téri tüntetőket, van ott minden mi szem szájnak ingere: friss gyümölcstől perecen keresztül alkoholig, és az újonnan érkezők se búsuljanak, zászlóárus is akad bőven.


A vásársornak azonban csakis a tüntetők örülnek, az ÁNTSZ és a fővárosi közterület felügyelet is az áldatlan állapotok megszüntetésére törekszik, amelynek első lépését a fővárosi ÁNTSZ osztályvezetője, Szabó Enikő tette meg azzal, hogy betiltotta a téren a gulyásfőzést.

Az ÁNTSZ szerint azonban az ellenőrzésre egyedül a közterület felügyelet jogosult, amelynek szóvivője, Janocsek Ferenc visszahúzódó magatartásukat azzal indokolta, hogy politikai rendezvényeken ők nem ellenőrizhetnek, az árusoknak egyedül a rendezvény szervezőivel kell megállapodniuk.

A megoldást Horváth Gyula, a budapesti-közterület használatot engedélyező városvédelmi bizottság volt alelnökének hazaérkezése hozhatja, aki jelezte ezután megteszi a szükséges lépéseket a tarthatatlan állapot megszüntetésére, az árusításra vonatkozó engedélykérelmek hiányában. Amely jelenség a jelek szerint sem az adóhatóságot, sem a vám- és pénzügyőrséget nem zavarja.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16