8 °C Budapest

Tüntetés céljából, tér kiadó!

Pénzcentrum
2006. október 4. 09:30

Több mint fél hónapja kezdődött Kossuth téri tüntetések ellenére egyre több szervezet gondolja úgy, hogy mégis megtartja kormányellenes demonstrációját. A parlament előtti tér leginkább kezd egy forgószínpadra hasonlítani, ahol a lelkes tüntetők "hada" folyamatosan váltják egymást.

Országos figyelmeztető demonstrációt tartanak a gazdák pénteken a Gyurcsány-csomag elleni tiltakozásul. Nem tántorította el az utóbbi két hétben a Kossuth téren kialakult helyzet a már korábban különböző kormánydöntések elleni demonstrációkat bejelentő szervezeteket sem.

A Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szakszervezete már területfoglalási engedélyt is kért a rendőrségtől a Parlament elé, október 14-re - mondta Kónya Péter elnök. A fegyveres testületekben és hivatásos állományban dolgozókat különösen rosszul érintik a kabinet megszorító intézkedései, ezért hirdetett a szervezet figyelmeztető sztrájkot.

A HÖOK október 19-én tüntet majd a tandíj ellen, a Liga Szakszervezeteknek pedig 28-ra van területfoglalási engedélye a Kossuth térre. A tagság ma dönt arról, hogy megtartják-e a tüntetést, de Kónya Péter - aki ennek a szervezetnek a társelnöke is - azt mondta: nem vált okafogyottá, hogy demonstráljanak.

Szintén megtartja a már szeptember elején beharangozott akcióját a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete október 13-án, a Képviselői Irodaház mellett. Kerpen Gábor elnök szerint ez szakmai fórum lesz, amelyen a közoktatási törvény visszavonását követelik. Csak a Pedagógusok Szakszervezete és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma döntött úgy, hogy a "kialakult helyzetre tekintettel" nem tartja meg október 14-re tervezett nagygyűlését.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 13:12
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem