3 °C Budapest

Tüntetés céljából, tér kiadó!

Pénzcentrum
2006. október 4. 09:30

Több mint fél hónapja kezdődött Kossuth téri tüntetések ellenére egyre több szervezet gondolja úgy, hogy mégis megtartja kormányellenes demonstrációját. A parlament előtti tér leginkább kezd egy forgószínpadra hasonlítani, ahol a lelkes tüntetők "hada" folyamatosan váltják egymást.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Országos figyelmeztető demonstrációt tartanak a gazdák pénteken a Gyurcsány-csomag elleni tiltakozásul. Nem tántorította el az utóbbi két hétben a Kossuth téren kialakult helyzet a már korábban különböző kormánydöntések elleni demonstrációkat bejelentő szervezeteket sem.

A Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szakszervezete már területfoglalási engedélyt is kért a rendőrségtől a Parlament elé, október 14-re - mondta Kónya Péter elnök. A fegyveres testületekben és hivatásos állományban dolgozókat különösen rosszul érintik a kabinet megszorító intézkedései, ezért hirdetett a szervezet figyelmeztető sztrájkot.

A HÖOK október 19-én tüntet majd a tandíj ellen, a Liga Szakszervezeteknek pedig 28-ra van területfoglalási engedélye a Kossuth térre. A tagság ma dönt arról, hogy megtartják-e a tüntetést, de Kónya Péter - aki ennek a szervezetnek a társelnöke is - azt mondta: nem vált okafogyottá, hogy demonstráljanak.

Szintén megtartja a már szeptember elején beharangozott akcióját a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete október 13-án, a Képviselői Irodaház mellett. Kerpen Gábor elnök szerint ez szakmai fórum lesz, amelyen a közoktatási törvény visszavonását követelik. Csak a Pedagógusok Szakszervezete és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma döntött úgy, hogy a "kialakult helyzetre tekintettel" nem tartja meg október 14-re tervezett nagygyűlését.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 30. 14:35