30 °C Budapest

Ne hagyd, hogy kétszer csengessen a postás, baj lehet belőle...

Pénzcentrum
2006. szeptember 28. 10:30

Bajnai Gordon kormánybiztos tegnapi bejelentése szerint a parlamenti vita elmaradása ellenére sem adja le a kormány Brüsszelnek a magyarországi fejlesztési tervet a pártokkal történő egyeztetés nélkül - írja a Napi.


A vitanapra a tervek szerint október második hetében kerül majd sor. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetője szerint a társadalmi vita során hasznos észrevételek hangzottak el, amelyeket később be is emeltek a fejlesztési tervbe. Ennek eredményeképpen a kijelölt összegsáv felső felében lesz a humántőke-beruházások támogatása, a vidéki tudásalapú fejlesztések kerete, illetve a kkv-ket támogató alap is bővülhet.

A kormány szerdán döntött a nyugdíjak 1,2 százalékos emeléséről is, amelyet a nyugdíjasok novemberben fognak megkapni a 13. havi nyugdíj második felével együtt, így az idősebb generáció boldogan várhatja majd, hogy mikor csönget a postás, aki az átlagos 60-65 ezer forintnyi nyugdíj helyett most 106-107 ezer forintot hoz majd. Az intézkedés összesen 29,3 milliárd forint kiadást jelent majd a büdzsének.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?