17 °C Budapest

Ne hagyd, hogy kétszer csengessen a postás, baj lehet belőle...

Pénzcentrum
2006. szeptember 28. 10:30

Bajnai Gordon kormánybiztos tegnapi bejelentése szerint a parlamenti vita elmaradása ellenére sem adja le a kormány Brüsszelnek a magyarországi fejlesztési tervet a pártokkal történő egyeztetés nélkül - írja a Napi.


A vitanapra a tervek szerint október második hetében kerül majd sor. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetője szerint a társadalmi vita során hasznos észrevételek hangzottak el, amelyeket később be is emeltek a fejlesztési tervbe. Ennek eredményeképpen a kijelölt összegsáv felső felében lesz a humántőke-beruházások támogatása, a vidéki tudásalapú fejlesztések kerete, illetve a kkv-ket támogató alap is bővülhet.

A kormány szerdán döntött a nyugdíjak 1,2 százalékos emeléséről is, amelyet a nyugdíjasok novemberben fognak megkapni a 13. havi nyugdíj második felével együtt, így az idősebb generáció boldogan várhatja majd, hogy mikor csönget a postás, aki az átlagos 60-65 ezer forintnyi nyugdíj helyett most 106-107 ezer forintot hoz majd. Az intézkedés összesen 29,3 milliárd forint kiadást jelent majd a büdzsének.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?