8 °C Budapest

Gyurcsány bocsánatot kért

Pénzcentrum
2006. szeptember 27. 10:54

A kormányülés előtt Gyurcsány Ferenc néhány szóban hangsúlyozta, hogy ő és a kormány is kitart a konvergencia program mellett, a szükséges lépéseket megteszik a deficit lefaragására. Ezen túl a miniszterelnök sajnálatát fejezte ki a balatonőszödi beszéd stílusa miatt. A konvergencia program elfogadása az Európai Bizottság részéről várt esemény volt, az előzetes információk ezt

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A kormányülés előtt Gyurcsány Ferenc néhány szóban hangsúlyozta, hogy ő és a kormány is kitart a konvergencia program mellett, a szükséges lépéseket megteszik a deficit lefaragására. Ezen túl a miniszterelnök sajnálatát fejezte ki a balatonőszödi beszéd stílusa miatt.

A konvergencia program elfogadása az Európai Bizottság részéről várt esemény volt, az előzetes információk ezt valószínűsítették. Egy technikai lépés még, hogy a pénzügyminiszterek tanácsának is igent kell mondani október elején, de ez már inkább formalitás. A program igen ambíciózus, de a szerekezetét illetően korábban is számos kritika érte. A legnagyobb kockázat a növekedés lassulásában van, ugyanis a program - elsősorban az elején - nagymértékben épít az elvonások növelésére.

Gyurcsány a Reuters tudósítása szerint sajnálatát fejezte ki a balatonösződi beszéd stílusa miatt. Gyurcsány bocsánatkérése a politikai viharok csillapodásának irányába hathat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?