0 °C Budapest

Két árcédula? - Fizess kevesebbet!

Pénzcentrum
2006. szeptember 7. 08:45

Ősszel egyetlen kereskedő sem állt elő a "mi nem emelünk áfát" szlogennel, mely többek között annak köszönhető, hogy nagyon alacsony, esetenként 0.5-1% közötti nyereségrátával dolgoznak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Ősszel egyetlen kereskedő sem állt elő a "mi nem emelünk áfát" szlogennel, mely többek között annak köszönhető, hogy nagyon alacsony, esetenként 0.5-1% közötti nyereségrátával dolgoznak - írja a Napi.

Az áfa változásának alapesetben nagyjából 4.5% körüli fogyasztói áremelkedést kellett hoznia, jelenleg azonban még korai feltérképezni, hogy valóban megtörténtek-e az áremelések. Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint nem kizárt, hogy az áfaemelkedés okozta fogyasztói árnövekedés jóval nagyobb lesz, ez azonban csak januárban derül ki.

Nem szerencsés az sem, hogy a beszállítók éppen most álltak elő két számjegyű emelési tervekkel, ezt azonban az adó és az energiaárak emelése részükről indokolja.

Érdemes megjegyezni, hogy az élelmiszer-ágazatban listaáron számolva legfeljebb azt a pénzt hozhatja vissza az áfaemelés, amit az év elején megkaptak a vásárlók, hogy ezáltal is nőjön a fogyasztás.

ELINDULT A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A legnagyobb kiskereskedelmi egységekben előfordulhat, hogy még nem történt meg teljes körűen a termékek átcímkézése. Abban az esetben, ha két árcédulát is találunk egy árun, nem árt tudni, hogy a jogszabály szerint az alacsonyabb árat kell megfizetnünk.

A fogyasztóvédők szerint az áremelkedések miatt várható, hogy a jelenleginél nagyobb mennyiségben érkezik olcsó import az országba.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 8. 20:39